Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, και πολύ νόστιμη !!
Υλικά
Συκώτι όσο χρειάζεστε
5 κουτ σούπας μηλόξυδο
χυμός 1 πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι δενδρλίβανο ρίγανη θυμάρι
Ζηταμε όταν το αγοράζουμε να το κόψει ο κρεοπώλης σε μακρόστενες λωρίδες.
Το πλένουμε και το βάζουμε για 5 λεπτά σε ένα μπολ με νερό να το σκεπάζει και λίγο ξύδι,το ξεπλένουμε καλά.
Το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με όλα τα αρωματικά μέσα σε ένα ταψάκι.
Βάζουμε σε μπολ το χυμό πορτοκάλι το ξύδι και λγο λάδι με πιρούνι τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το συκώτι.
ψήνουμε στον αέρα περίπου 30 με 30 λεπτά γυρνώντας το κι από τις δύο πλευρές.
Παντζάρια λαχταριστά με ψιλοκομμένο σκορδάκι ελαιόλαδο καλό και μηλόξυδο
Αλλος τρόπος στο τηγάνι [τον προτιμώ ]
Ξεπλένουμε βάζουμε στο μπολ με το νερό και ξύδι 5 λεπτά ξεπλένουμε .
Το ραντίζουμε από ολες τις πλευρές με αλάτι πιπέρι δενδρολίβανο θυμάρι και
βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί οχι να κάψει,
Αλευρώνουμε το συκώτι το τιναζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά,
Μόλις δούμε κι είναι έτοιμο κι από τις δύο πλευρές ρίχνουμε και το σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι μικρό του καφέ μηλόξυδο [μπορείτε και μπαλσάμικο αλλά το μηλόξυδο δίνει υπέροχη γεύση] μόλις εξατμιστεί και το πιεί ολο και μείνει με το λαδάκι του ρίχνουμε μία τσιμπιά ρίγανη κι έτοιμο ,εγώ το συνόδευσα με παντζάρια σαλάτα και λάχανο άσπρο κόκκινο καρότο χρωματιστές πιπεριές και ρύζι που υπήρχε σπίτι ,με λίγα λόγια ταιριάζει με ότι μας αρέσει ,Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags: ευρώ, φωτιά