Μιας που πλησιάζει η 25η Μαρτίου, η μέρα που σπάμε την νηστεία και επιτρέπεται να φάμε ψάρι, θα σας παρουσιάσουμε τους βασικούς κανόνες για συνδυασμό κρασιού-ψαριού, έτσι ώστε να
ξέρετε ποιο κρασί να επιλέξετε για το ψάρι σας, ακόμα κι αν δεν έχετε στο τραπέζι μπακαλιάρο.
Ο κλασσικός κανόνας είναι γνωστός σε όλους: Το ψάρι θέλει λευκό κρασί. Οι πιο ψαγμένοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει για όλα τα ψάρια. Ειδικά τα μεγάλα, λιπαρά ψάρια ταιριάζουν ιδανικά με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί. Δεν είναι όμως τόσο το ψάρι που ορίζει το κρασί που θα συνδυάσουμε, όσο η σάλτσα που έχει από πάνω.
Το λευκό κρασί είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για ψάρια που έχουν ψηθεί απλά στη σχάρα, χωρίς προσθήκη σάλτας ( με εξαίρεση τον λιπαρό ψητό τόνο & σολομό που ταιριάζουν με ένα Pinot Noir). Πιο συγκεκριμένα:
Αστακός
Για βραστό αστακό, αγοράστε μια καλή Βουργουνδία ή Chardonnay από την την Καλιφόρνια. Επίσης Μαλαγουζιά περασμένη από βαρέλι και fino sherry, είναι αποτελεσματικoί γευστικοί συνδυασμoί.
Γαρίδες και καραβίδες
Για τηγανητές ή ψητές γαρίδες (ή καραβίδες), δοκιμάστε Sauvignon Blanc από τον Λίγηρα ή από την Καλιφόρνια, Για γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα, ροζέ από Ξινόμαυρο ή ελαφρύ ερυθρό δεξαμενής.
Γυαλιστερές
Για αχνιστές γυαλιστερές ( ή αχιβάδες) ταιριάζει ένα
η συνέχεια στο krasiagr.com
seleo.gr-Lifestyle