Κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στην απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή της ανατολικής Παπούα στην Ινδονησία.
«Η τελευταία πληροφορία είναι ότι το αεροπλάνο της Trigana, με το οποίο χάθηκε η επαφή, βρέθηκε στην περιφέρεια Οκ Μπάπε, στα Όρη Μπριντάνγκ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών στρατηγός Σουπρασέτιο. «Κάτοικοι έδωσαν την πληροφορία πως το αεροσκάφος συνετρίβη στο όρος Τανγκόκ».
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποιος επιζών.
Νωρίτερα η ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (BASARNAS) είχε ανακοινώσει πως η επαφή του πύργου ελέγχου με ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο χάθηκε καθώς αυτό πετούσε πάνω από την δασώδη περιοχή της ανατολικής Ινδονησίας, αλλά οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ήταν δύσκολες επειδή έπεφτε η νύχτα.
Ο διευθυντής αεροπορικών επιχειρήσεων της Trigana Air, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, δήλωσε πως μέσα σε 30 λεπτά αφότου χάθηκε η επαφή μαζί του η αεροπορική εταιρεία έστειλε ένα άλλο αεροπλάνο για να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, όμως αυτό το τελευταίο δεν βρήκε τίποτε εξαιτίας της κακοκαιρίας, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια.
Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ATR 42-300 που έχει εξαφανισθεί είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.
Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.
Tags: Twitter, αεροπλάνο, Γαλλία, χρόνια