Τα 10 πράγματα που η Βόρεια Κορέα δεν θέλει να ξέρεις

Η Βόρεια Κορέα, είναι ένα μυστήριο για τη Δύση και ίσως ένα μαρτύριο για τους πολίτες της. Πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις εκτελέσεις, με τα πυρηνικά όπλα, την εμπορία ανθρώπων, τον κανιβαλισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Βόρειο Κορέα,  βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν αντιδράσεις.

 

Τι ισχύει όμως πραγματικά; Όσο η πληροφόρηση έρχεται από συγκεκριμένες πηγές και όσο δεν έχουμε εικόνα από το εσωτερικό, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Τα στοιχεία ελέγχονται, αλλά οι ιστορίες και οι φήμες προκαλούν τρόμο.

Ποια όμως είναι τα 10 πράγματα, που σίγουρα ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ούν, θα ήθελε να μην αναφέρονται;

10. Δημόσιες εκτελέσεις

 

Αναφορά της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι από το 2000 μέχρι το 2013 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.400 εκτελέσεις. Πολλές εκ τις οποίες έγιναν για λόγους που η δύση θεωρεί γελοίους, όπως η παρακολούθηση ταινιών παραγωγής της Νότιας Κορέας ή και πορνογραφικού περιεχομένου.

Μάλιστα, τα ίδια έγγραφα αναφέρουν πως οι εκτελέσεις λαμβάνουν χώρα σε στάδια με τους πολίτες να παρακολουθούν και τους εκτελεσθέντες να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Από την ανάληψη των καθηκόντων από τον Κιμ Γιονγκ Ουν το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 70 εκτελέσεις, κυρίως υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης που κατηγορήθηκαν για προδοσία, μεταξύ των οποίων και ο θείος του.

9. Οι ποινές τρίτης γενιάς

 

Οι πολιτικοί κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως το Kaechon, τιμωρούνται με ποινές που αφορούν μέχρι και την τρίτη γενιά των απογόνων τους.

Έτσι, οι κατηγορούμενοι αποστέλλονται στα στρατόπεδα μαζί με τις οικογένειές τους και εκτίουν ποινή φυλάκισης, μέχρι τον θάνατο και του τελευταίου απογόνου της οικογένειας. Τα παιδιά που γεννιούνται εντός του στρατοπέδου είναι καταδικασμένα σε ισόβια φυλάκιση.

8. Όπλα μαζικής καταστροφής

 

Φέτος οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν πως η Βόρειος Κορέα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση κατά της χώρας. Σύμφωνα με Κινέζο ειδικό στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και δημιουργίας βομβών, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει στη διάθεση του περίπου 20 πυρηνικές βόμβες, που εκτιμάται πως μέχρι το 2016 θα έχουν διπλασιαστεί.

Παράλληλα, έκθεση των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποιεί εμπόριο όπλων, τα οποία πουλά σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Συρία και το Ιράν.

7. Η εργασία σε καθεστώς σκλαβιάς

 

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 65.000 βορειοκορεάτες εργάζονται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου, όπως το Κατάρ, το οποίο ζητούσε φθηνά εργατικά χέρια για τις εργασίες ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2022.

Όπως αναφέρεται κάθε εργάτης κερδίζει κάθε μήνα περίπου 800 δολάρια, ωστόσο το συγκεκριμένο ποσό πηγαίνει κατευθείαν στα ταμεία του κράτους, με τους εργάτες να παίρνουν μόνο το 10% του μισθού.

Το 2012 το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το κράτος συγκεντρώνει κάθε χρόνο από τη συγκεκριμένη μέθοδο τουλάχιστον 2.3 δισ. δολάρια.

6. Διαδικτυακός πόλεμος

 

Η στρατιωτική υπηρεσία της Βόρειας Κορέας διαθέτει περισσότερα από 60.000 κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη, που αρμοδιότητά τους είναι να κηρύσσουν διαδικτυακό πόλεμο στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες. Οι χακερς που εντοπίζονται στα Πανεπιστήμια της χώρας αποστέλλονται στην Κίνα, προκειμένου να εκπαιδευτούν από τους καλύτερους του είδους, τους Κινέζους και τους Ρώσους.

Έτσι, τα τελευταία 10 χρόνια οι βορειοκορεάτες χάκερς έχουν εμπλακεί σε εκατοντάδες υποθέσεις, πολλές εκ των οποίων έχουν στόχο τη Νότιο Κορέα. Αποκορύφωμα των επιθέσεων τους ήταν αυτή του 2011 όπου έκλεισαν 40 ιστοσελίδες και τον κρατικό σταθμό της χώρας.

5. Βιολογικά και χημικά όπλα

 

Στις αρχές της χρονιάς οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας δημοσίευσαν έναν φάκελο υποστηρίζοντας πως η Βόρειος Κορέα ετοιμάζει βιοχημικό πόλεμο. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η χώρα διαθέτει περισσότερους από 5.000 τόνους χημικών όπλων. Παράλληλα, δημιουργεί περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη χημικών και βιολογικών όπλων, ενώ εκτιμάται ότι έχει κάνει πολλές εξαγωγές σε Συρία και Αίγυπτο.

4. Εμπορία ανθρώπων

 

Δεκάδες χιλιάδες βορειοκορετάτισσες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα εμπορίου λευκής σαρκός στη Κίνα. Τα κυκλώματα που πραγματοποιούν το εμπόριο δρουν ανενόχλητα στα σύνορα της χώρας με την Κίνα και πείθουν τις γυναίκες να τους εμπιστευθούν προσφέροντας τους ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό και στην πραγματικότητα της πουλούν έναντι 2.000 δολαρίων την κάθε μια.

3. Πειράματα σε ανθρώπους

Το 2004 ένας γιατρός, κατάφερε να αποδράσει από την χώρα και αποκάλυψε πως όσο καιρό εργαζόταν για το κράτος χρησιμοποιούσε χημικά και βιολογικά όπλα σε φυλακισμένους, προκειμένου να μελετήσουν τον αντίκτυπο που έχουν στον άνθρωπο.

Την  ίδια στιγμή, ένας από τους άνδρες ασφαλείας του στρατοπέδου 22, o Kwon Hyok, περιέγραψε λεπτομερώς τι ακριβώς γινόταν στους θαλάμους αερίων των φυλακών, όπου ολόκληρες οικογένειες αποδεκατίζονταν.

2. Στρατόπεδα συγκέντρωσης

 

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών έχει καταγράψει πως περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν κρατηθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν το ένοχο μυστικό του κράτους. Παράλληλα, τονίζεται πως εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα σε αυτά γίνονται γνωστά κάθε μέρα.

Συγκεκριμένα, το στρατόπεδο Hoeryong αποτελεί το καλύτερα φυλασσόμενο στρατόπεδο της χώρας, εκεί κρατούνται κυρίως όσοι διαφοροποιούνται πολιτικά στο καθεστώς και υποβάλλονται σε σειρά βασανιστηρίων, ενώ οι τρόποι που τους εκτελούν είναι είτε ξυλοκοπώντας τους μέχρι θανάτου, είτε αφήνοντας χωρίς τροφή για μέρες.

1. Κανιβαλισμός

 

Το 2013 η υπόθεση ενός άνδρα από τη βόρειο Κορέα που εκτελέστηκε γιατί είχε σκοτώσει τα δυο παιδιά του για να τα φάει συγκλόνισε τον πλανήτη.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μια αναφορά που έλεγε πως ο υποσιτισμός των πολιτών στην περιοχή Hwanghae είχε οδηγήσει σε εξάπλωση των κρουσμάτων κανιβαλισμού.

news247.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: