Τα αυτοκίνητα της Φρανκφούρτης με λίγες…λέξεις

Σήμερα δεν θα σας δώσουμε λεπτομέρειες. Ούτε θα σας τρελάνουμε με πολλά λόγια.

Σήμερα θα σας δώσουμε ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ  από την έκθεση Αυτοκινήτου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Εκεί – μια φορά το χρόνο- συναντιούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τις πέντε ηπείρους.

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου ισχύει το μεγάλο ραντεβού με τις παγκόσμιες πρεμιέρες, τα concept της επόμενης δεκαετίας αλλά και ότι πιο σύγχρονο  υπάρχει στη γή.

Θα ξεκινήσουμε με την νέα Porsche 911 που λίγο πολύ κάπως  μπορούμε να καταφέρουμε μια αγορά της.

Είναι κομμένα στα μέτρα μας

Γιατί αν καταφέρουμε την αγορά μιας  Porsche  δεν καταφέρνουμε με τίποτα την αγορά μιας Bentley . Πόσο μάλλον μιας Bentley Bentayga που είναι το πρώτο υπερπολυτελές αυτοκίνητο της εταιρίας για off road απολαύσεις.

Δεν θα την αγοράσετε, απλά θα την χαζέψετε. Ο  ολοκαίνουργιος κινητήρας, είναι  6λιτρος,με 12 κυλίνδρους που «βγάζει» 600 ίππους  και χρειάζεται από 0-100 μόλις 4,1δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 301χλμ/ώρα.

Σιγά μην χρειαζόταν ο ηθοποιός για να διαφημίσει την Bentley Bentayga. Για να τη χαζεύουμε τη θέλουμε

Ας πάμε σε ποιο γήινες καταστάσεις και να δούμε το αγωνιστικό  Polo WRC των Οζιέ-Ινγκρασιά.

Η αλήθεια είναι οτι αυτό το αυτοκίνητο του Οζιέ μας αρέσει πολύ

 

Και από το αγωνιστικό πάμε σε ένα άλλο καλό  αυτοκίνητο που είναι η νέα Bugatti .

 

Σας αρέσει και αυτό. Είμαι σίγουρος. Πόσοι το λιγουρεύονται για μια βόλτα.

Νέο Audi A4. Δεν ξέρω αν σας αρέσει μετά τα προηγούμενα μοντέλα που είδατε αλλά και το Α4 είναι γεμάτο από νέες  τεχνολογίες.

 

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει και τον καινούργιο TFSI των 2 λίτρων που αποδίδει 190 ίππους και έχει μέση κατανάλωση μικρότερη των 5 λίτρα/100 χλμ, ενώ, η βάση της θα είναι τα 1,4 λίτρα για τα σύνολα βενζίνης και τα 1,6 για τους diesel.

 

 

Δείτε και new Tiguan.

 

 

Το παιχνίδι ξαναρχίζει!!!Σε νέους δρόμους , το ηλεκτροκίνητο AudiQuattroconcept. Μήπως είναι ο προάγγελός του Audi Q6 ?

 

Το πρώτο crossover της SEAT ολοένα και πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα, καθώς μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου 20V20, έρχονται τα πρώτα σκίτσα του Leon Cross Sport Show Car.  Η ομοιότητα του με το Leon δεν βρίσκεται μόνο στην ονομασία αλλά και στη σχεδίασή του, κυρίως στο μπροστινό του τμήμα. Η SEAT ήταν ιδιαίτερα λακωνική στις δηλώσεις της για το Leon Cross Sport Show Car, λέγοντας απλά ότι ταιριάζει απόλυτα η απόδοση, η δυναμική του σχεδίαση και η crossover στάση του με την ισπανική εταιρία, καθώς επίσης και με τον αστικό τρόπο ζωής των νέων πελατών της.

Αυτό είναι το Seat Leon στην έκδοση Adventure.

Τι λέτε τώρα; Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder

 

 

Για άλλα πορτοφόλια με λιγότερα νούμερα στο τέλος αλλά με μεγάλους χώρους σαλονιού είναι το Skoda Superb combi .

 

Εντυπωσιακό το Citroen. Λέμε ότι είναι πρωτότυπο το CactusM, αλλά πολύ σύντομα θα το δούμε στους δρόμους. Το σύγχρονο Mehari, θα σας ε ταξιδεύει αλλού. Μακριά από τη μιζέρια της καθημερινότητας, στον ελεύθερο αέρα της φύσης.

Στο 66 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Citroen  παρουσίασε δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα με ξεχωριστή σχεδίαση. Βασικός γνώμονας είναι η άνεση, καθώς εξοπλίζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το Cactus M σε παγκόσμια πρεμιέρα, μία μοναδική ιδέα, εμπνευσμένο από το θρυλικό Mehari. Πρόκειται για μία φρέσκια και δυναμική παραλλαγή του C4 Cactus, ένα μοναδικά σχεδιασμένο αυτοκίνητο με ξεχωριστή προσωπικότητα. Το Cactus Μ εκφράζει πλήρως τις κλασικές αξίες της Citroen.

 

To πρώτο SUV της Jaguar, το F-Pace, είναι γεγονός. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, συνδυάζει σπορ οδική συμπεριφορά και κορυφαία άνεση. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά η Jaguar δεν έχει πει πολλά…

Η Lexus, έχει αρκετές προσθήκες στη γκάμα της, με πρώτο και καλύτερο το RX 450h. Το νέας γενιάς crossover διαθέτει σχεδιαστική ταυτότητα, η οποία είναι σαφώς πιο σύγχρονη και δυναμική, χωρίς, ωστόσο, να ξεφεύγει από τη φιλοσοφία της εταιρείας. Νέο είναι και το υβριδικό σύνολο που κρύβει κάτω από το καπό του, με μεγαλύτερη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση.

 

Η Lexus RX 450h.

Σχεδόν μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που η Mercedes είχε στη γκάμα της μια ανοιχτή εκδοχή της S-Class. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, η γερμανική εταιρεία ποντάρει στην εξαιρετική ποιότητα, το διαχρονικό στυλ, ενώ, όπως δηλώνουν και οι ιθύνοντες της εταιρείας, στόχος είναι να κατασκευαστεί το πιο άνετο cabrio του κόσμου.

Μας αρέσει!!!! Η S 500 Cabrio με V8 4,7 λίτρων μας αρέσει αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν το επιτρέπει

H S 500 Cabrio με V8 4,7 λίτρων απόδοσης 455 ίππων μηχανικό σύνολο και κιβώτιο αυτόματο 9 σχέσεων 9G-TRONIC.

Η τυπική παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στην Φρανκφούρτη. Η πραγματική είχε γίνει αρκετούς μήνες πρίν στην Ελλάδα

Το Opel Astra μπήκε στην 11η γενιά του. Νέα ελαφριά αρχιτεκτονική, η χρησιμοποίηση κινητήρων τελευταίας γενιάς και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και επιβατών, που, μέχρι πρότινος, συναντούσαμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Κάτω από το καπό του νέου Astra υπάρχουν πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, οι οποίοι συνδυάζουν κορυφαία απόδοση με άριστη απόκριση και ομαλή λειτουργία. Ιπποδυνάμεις μεταξύ 95 και 200 ίππων.

 

Η Peugeot «σκίζει» με το Fractal, αποτελεί την πρόκληση της απολαυστικής οδήγησης μέσα από συναισθήματα και αισθήσεις.

Αρχικά η εικόνα, στη συνέχεια η αφή, και τώρα η ακοή είναι τα στοιχεία που καλούνται να οδηγήσουν, οδηγό και επιβάτες του ηλεκτροκίνητου Fractal, μέσα από μία μοναδική εμπειρία αισθήσεων, χάρη στο ηχοσύστημα 9.1.2 που περιλαμβάνει ηχεία subwoofers τοποθετημένα στην πλάτη κάθε καθίσματος για ιδανική διασπορά του ήχου.

Η Ηyundai αποκτά το δικό της τμήμα σπορ αυτοκινήτων, φέρει την ονομασία “NPerformance”.

 

Είναι υπεύθυνο για την μετεξέλιξη των μοντέλων της φίρμας σε πιο σπορ κατασκευές. Θα φέρει σε μοντέλα παραγωγής την εμπλοκή της HyundaiMotorsport στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ενώ, για να προετοιμάσει το έδαφος, η Κορεατική φίρμα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη δυο σχετικά πρωτότυπα, το N 2025 VisionGranTurismo και το RM15.

 

Η Ferrari 488 Spider ως κατασκευή αποτελείται από έντεκα διαφορετικά κράματα αλουμινίου, σε συνδυασμό με άλλα ευγενή υλικά, όπως μαγνήσιο.

 

Η Honda αποκάλυψε το Civic Tourer “Active Life Concept . Το Tourer στην κατηγορία C θα κάνει δουλειά .

 

Το πρωτοποριακό UNI-CUB β που αποκάλυψε η  Honda στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, πρόκειται για μια συσκευή  προσωπικής μετακίνησης, με τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας και ομοιοκατευθυντικό σύστημα περιστροφής τροχού (HondaOmniTractionDriveSystem), κάτι, που, αναπτύχθηκε με βάση την εξέλιξη του ASIMO και την πρωτοποριακή έρευνα της Honda στα ανθρωποειδή ρομπότ.

Όσα μοντέλα δεν τα «φιλοξενήσαμε» ….προσεχώς !!!!

 

 

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: