Τα απαγορευμένα: Τι δεν πρέπει να κάνει ποτέ μια γυναίκα μπροστά σε έναν άντρα!

Δεν θες να χάσει τον τίτλο της «Κυρίας». Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι προσεχτική!

Αυτό που συχνά έχουμε εμείς οι γυναίκες, περισσότερο από τους άντρες, είναι οι τρόποι, το τακτ, που λέμε. Δεν μας αρέσει να κάνου πράγματα που μπορεί να φανούν αγενή στον άλλο, να μας χαρακτηρίσουν κάτι λιγότερο από «υπέροχες» και «άψογες», να φανούν οι ατέλειες μας και τα ψεγάδια μας. Ναι, η γυναικεία ανασφάλεια καμιά φορά υπερβάλλει, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που πραγματικά δεν θα ήθελες να τα επαναλαμβάνεις μπροστά στον σύντροφό σου, ιδίως αν είστε στον πρώτο καιρό της σχέσης σας.

Ποια είναι αυτά; Το Youweekly.gr σου δίνει την απάντηση:

1. Δεν ρευόμαστε ή αεριζόμαστε μπροστά σε έναν άντρα: Δεν θες να στο εξηγήσω, το καταλαβαίνεις.

2. Δεν ρωτάμε για τα παραπανίσια κιλά μας: «Είμαι χοντρή;», «Πάχυνα;», «Με παχαίνει αυτό το φουστάνι;» «Δεν πρέπει να φάω άλλο, έχω ήδη αρκετά κιλά;» είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που καλό θα ήταν να αποφεύγεις. Και αυτό γιατί α. τους δίνεις το δικαίωμα να σε σχολιάσει μετά, β. το επισημαίνεις κάτι που πιθανά ο ίδιος να μην έχει παρατηρήσει ή δεν τον ενοχλεί, γ. ακούγεσαι πολύ ανασφαλής.

3. Δεν κάνουμε τα beauté μας: Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση, βαφή ρίζας, μάσκες προσώπου και οτιδήποτε άλλο άγνωστο στον κόσμο του, καλό θα ήταν να μείνει εκτός… αρσενική ορατότητας. Εξάλλου, το αποτέλεσμα είναι αυτό που τον ενδιαφέρει (αλλά κυρίως ενδιαφέρει εσένα!)

4. Δεν κουτσομπολεύουμε: Όχι ότι δεν αρέσει και τους άντρες, αλλά ειλικρινά το κουτσομπολιό με τις φίλες σου είναι ένα εντελώς άλλο πράγμα με το να κουτσομπολεύεις με τον σύντροφό σου. Άλλοι κώδικες επικοινωνίας, και άλλοι πλανήτες γενικά…

5. Δεν κακοχαρακτηρίζουμε άλλες γυναίκες: «Πώς είναι έτσι αυτή;», «Είναι άσχημη», «Έχει ντυθεί χάλια» είναι σχόλια που α. δίνουν ίσως μια λάθος εικόνα για εσένα, ότι δηλαδή είναι μνησίκακη και ζηλιάρα, β. όπως είπαμε και παραπάνω, άλλο σχολιάζω παρέα με τις φίλες μου (που μπορεί να καταλάβουν τι εννοείς ότι αυτή είναι κακοντυμένη) και άλλο με τον φίλο μου.

6. Δεν μιλάμε για την περίοδό μας: Η προειδοποίηση ότι «έχω περιόδο, άσε με στην ησυχία μου» αρκεί. Εξάλλου, θα καταλάβει αμέσως. Όλα τα υπόλοιπα είναι για σένα, τις φίλες και το γυναικολόγο σου. Ο συντροφός σου πιθανά και να αηδιάσει, αν δεν το πάρει εντελώς ψύχραιμα και κόψει την κουβέντα.

7. Δεν παραπονούμαστε για τις ατέλειες μας: «Έχω μικρά βυζιά», «Έχω μεγάλη περιφέρεια» και λοιπά καλό θα ήταν αποφεύγονται. Για ποιο λόγο βλέπε παραπάνω (2)

8. Δεν βρίζουμε χυδαία: Δεν αρέσει σε όλους τους άντρες και δεν είναι εδώ που τα λέμε πολύ κομψό για μια γυναίκα να χρησιμοποιεί υβρεολόγιο της πιάτσας.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: