Τα φαγητά που μαγειρεύονται με κρασί, περιέχουν ή όχι αλκοόλ;

Είναι κοινή αντίληψη ότι όταν μαγειρεύεται το αλκοόλ εξατμίζεται αλλά αυτό δεν

ισχύει πάντα. Μόνο ένα μέρος του αλκοόλ εξατμίζεται και αυτό εξαρτάται πολύ από τον χρόνο που μαγειρεύεται κάθε πιάτο και την θερμοκρασί στην οποία μαγειρεύεται.

Σύμφωνα με τον πίνακα «Table of Nutrient Retention Factors» του υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., η ποσότητα του αλκοόλ που μένει στο φαγητό  ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και την διάρκεια του μαγειρέματος. Για παράδειγμα σε μια φλαμπέ μπριζόλα σβησμένη με κονιάκ, εξατμίζεται μόνο το ¼ του αλκοόλ. Από την άλλη, σε ένα κρέας που μαγειρεύεται πολύ ώρα με το κρασί, όπως για παράδειγμα ο κόκκορας κρασάτος ή 

ολόκληρο το άρθρο εδώ

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: