Υλικά
- 1/2 φλ τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 κ γ σόδα διαλυμένη μέσα σε 1 φλ τσαγιού κονιάκ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
- 2 κ γ κανέλα
- 7 φλ τσαγιού περίπου αλεύρι
Τριμμένο καρύδι για το πασπάλισμα
Σιρόπι
- 2 φλ τσαγιού μέλι
- 2 φλ τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ δουλεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το κονιάκ με το πορτοκάλι , προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη κανέλα
Προσθέτετε τη σόδα που είναι διαλυμένη μέσα σε 1 φλ τσαγιού κονιάκ , το δουλεύετε με το χέρι.
Κοσκινίζετε το 1/2 αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το ρίχνετε στο μείγμα λαδιού, ενώ ανακατεύετε με το χέρι .
Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι, ή όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη λίγο μαλακή.
Πλάθετε, όχι πολύ μεγάλα λίγο πιο μικρό από το μέγεθος του εμπορίου γιατί φουσκώνουν, και τα τοποθετείτε στο ταψί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 12 περίπου ώρα .
Σιρόπι
Βράζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα (2 φλ του τσαγιού ζάχαρη, 2 φλ του τσαγιού μέλι, και 2 φλ του τσαγιού νερό ) και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζετε για 3 λεπτά).
Αφαιρείτε τον αφρό.
Τα τοποθετείτε στο ταψί πολύ πυκνά τo ένα κολλητά με το άλλο χωρίς κενά σε μια σειρά.
Ζεστά τα μελομακάρονα τα περιχύνετε με ζεστό σιρόπι.
Έχετε τριμμένο καρύδι και πασπαλίζετε από πάνω.
Καλή επιτυχία !!!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό