Υλικά
για 16 τεμάχια
- 2 κούπες ζεστό γάλα
- μισή κούπα λάδι ελαφρύ
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 5 κούπες αλεύρι μαλακό
Γιά την γέμιση
- Τυρί φέτα και μαιντανός.
Για το άλειμμα
- 4 κουταλιές σούπας νερό με μια κουτάλια πετιμέζι η ζαχαρόνερο η μια κουτάλια μέλι!!
- Σουσάμι ψημένο στο τηγάνι
Εκτελεση
Χτυπάμε το λάδι με το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι το αφήνουμε να φουσκώσει τόσο χρόνο όσο θέλουμε να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για την επάλλειψη.
Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο του αυγού και σε ένα άλλο μπολάκι διαλύουμε 2 κσ νερό με μία κσ μέλι μόλις τα ετοιμάσουμε παίρνουμε ζύμη τόση όσο ένα αυγό το πατάμε λίγο πρός τα κάτω με το χέρι μας δεν χρειάζεται πλάστης και το γεμίζουμε με φέτα και μαιντανό γυρίζουμε πρός τα κάτω πατήστε ελαφρά και αλείφτε πρώτα με το νερόμελο μετά με το αυγό και βουτάμε στο καβουρδισμένο σουσάμι χαράζουμε ένα σταυρό στην μέση για να ψηθεί καλά και μέσα ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό