Φταίνε οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής; Ευθύνεται ο υπολογιστής, το Ίντερνετ και η καθιστική ζωή των νέων; Μήπως δίνουμε υπερβολική σημασία σε κάτι που παλιότερα αγνοούσαν; Δεν ξέρω ποιο απ’ όλα είναι το πραγματικό αίτιο, πολλοί 20χρονοι όμως, πάσχουν από έντονα συμπτώματα άγχους ή κρίσεων πανικού και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να το ξεπεράσουν και να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.
Δεν είμαι επιστήμονας, ούτε σπουδάζω ψυχολογία ή κάτι τέτοιο. Γράφω ένα καθαρά εμπειρικό άρθρο το οποίο συνοδεύτηκε από μια σχετικά επιφανειακή έρευνα στο διαδίκτυο. Πιστεύω όμως, πως θα φανεί αρκετά χρήσιμο για αρκετούς νέους ανθρώπους εκεί έξω οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα «τέρας» το οποίο δεν έχουν ιδέα πως να καταπολεμήσουν. Ελπίζω το κείμενο αυτό να αποτελέσει την αρχή μιας μάχης με ευχάριστο αποτέλεσμα…
Τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα του άγχους χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Από τη μία τα «Σωματικά» κι από την άλλη τα «Ψυχολογικά». Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη κατηγορία που είναι τα «Ψυχοσωματικά» αλλά δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να τα αναλύσει σωστά.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι το γεγονός πως τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται σε λεγόμενες «άκυρες» στιγμές. Εκεί που δεν το περιμένεις, είσαι ήρεμος και για πρώτη φορά μέσα στην ημέρα δεν αγχώνεσαι για κάτι. Το αμφιθέατρο είναι ένας χώρος που επίσης μπορεί να σου χτυπήσουν την πόρτα τα συμπτώματά σου ενώ πολύ συνηθισμένο είναι και το φαινόμενο να ταλαιπωρηθείς στα ΜΜΜ. Ειδικά αν έχεις κάποια μορφή κλειστοφοβίας. Τέλος, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα και στο κρεβάτι σου λίγο αφότου ξαπλώσεις και προτού σε πάρει ο ύπνος.
viral
Tags: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ