Θρεπτικός πειρασμός με ευεργετική δράση
Πολλοί θεωρούν ότι η χορτοφαγία έχει ένα βαρετό μενού και λίγες επιλογές. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι raw vegans (αυστηροί χορτοφάγοι — ωμοφάγοι) έχουν καταφέρει να προσομοιάσουν πολλούς από τους γλυκούς πειρασμούς της κλασικής κουζίνας, ώστε να ωφελούνται από τα θρεπτικά συστατικά τους, χωρίς να στερούνται την απόλαυση μιας νόστιμης λιχουδιάς.
Η συνταγή αυτή έχει ως βασικό συστατικό το αβοκάντο, μία ιδιαίτερα ευεργετική τροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, Β, C και Ε, κάλιο, φυλλικό οξύ και μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία μειώνουν την «κακή χοληστερίνη» (LDL). Η λουτεΐνη και το ολεϊκό οξύ που περιέχει το αβοκάντο θεωρείται ότι έχουν αντικαρκινική δράση και ότι συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών.
Υλικά για την κρούστα
- 1/4 κούπας τριμμένη άγλυκη καρύδα
- 1/2 κούπας κομμένα καρύδια
- 1/2 κουπας χουρμάδες (12 περίπου)
- 1-2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
- λίγο αλάτι
Υλικά για την κρέμα
- 1 και 1/2 κούπας πολτοποιημένο αβοκάντο
- 1/4 φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 1/4 κούπας μέλι
- 1 κουτάλι της σούπας λάδι καρύδας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα υλικά για την κρούστα σε ένα μίξερ μέχρι να σχηματίσουν ένα κολλώδες μίγμα.
- Πιέζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για τάρτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ταψάκι για muffin αν θες μικρά ταρτάκια όπως στης φωτογραφίες.
- Για να μην κολλήσουν τα ταρτάκια και δυσκολευτείς να τα βγάλεις στην συνέχεια, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα.
- Αφήνουμε την φόρμα στην κατάψυξη.
- Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην κρούστα μέσα στην φόρμα της τάρτας και αφήνουμε την δημιουργία μας να κρυώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Tips! Για να μαλακώσουν τα ταρτάκια χρειάζονται 15 λεπτά πριν σερβιριστούν!
Φωτογραφίες: instagram @misitzi
Πηγή:athensvoice.gr
Originally posted 2015-09-01 10:08:42.
Πηγή - idiva.gr
Tags: lime, φαγητό