Καραμελένια υφή στο πιάτο σας
Υλικά (2-4 άτομα)
- 3 1/2 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρύδια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 2/3 φλιτζάνι βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν τα καρύδια για περίπου 15 λεπτά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι, ζάχαρη άχνη και 3/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομαλή και λεία ζύμη.
- Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα στο πάγκο της κουζίνας και ανοίξτε τη σε παχύ φύλλο μισού εκ. πάχος. Στη συνέχεια βουτυρώστε και αλευρώστε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.
- Απλώστε το φύλλο μέσα στην τάρτα και φροντίστε να περισσεύει απ’ τα τοιχώματα. Πατικώστε καλά το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα και κόψτε τα πλαϊνά με ένα μαχαιράκι.
- Ψήνετε στους 180° C για 20 λεπτά ή μέχρι ροδίσει ελαφρώς. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, 2/3 φλιτζάνι βούτυρο και κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ανακατέψτε μαζί με την καραμέλα τα ψημένα καρύδια.
- Ρίχνετε το μείγμα καραμέλας μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Originally posted 2015-10-09 09:15:39.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό