Υλικά200 γραμμάρια spread τυριού…1 φύλλο ζύμης κουρού½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος200 γραμμάρια λευκό τυρί τριμμένο6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια2 κουταλιές της σούπας αλεύρι4 αυγάλίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα της τάρταςλίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε τη φόρμα της τάρταςελαιόλαδοαλάτιπιπέρι
ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε μέσα στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν αρκετά. Στη διάρκεια του χρόνου αυτού τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Με τα υλικά αυτά θα φτιάξουμε μια τάρτα με διάμετρο 20 εκατοστά.Κόβουμε τη ζύμη κουρού στις διαστάσεις της φόρμας. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με αλεύρι τη φόρμα για τάρτες και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.Απλώνουμε στη φόρμα το φύλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε τη ζύμη κουρού να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.Στη συνέχεια,χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ψημένα κρεμμύδια, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 200 γραμμάρια spread τυριού, 200 γραμμάρια λευκό τυρί τριμμένο και χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη κουρού και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
syntages
Tags: υλικά, φωτιά