Μία αμαρτία στο τραπέζι σας τραπέζι σας, εσείς θα την κάνετε!
Φτιάξτε μία τάρτα σοκολάτας και θα εντυπωσιάσετε και τους απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά (6-8 άτομα)
Για τη ζύμη:
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 15 γραμμάρια άχνη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
Για τη γέμιση:
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ ή τσέρκι 20 εκατοστών.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο και απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
- Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 βαθμούς. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.
- Σερβίρετε κρύα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό