Υλικά για την βάση
- 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 1 αυγό
Βάζουμε στο μπολ 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο με 250 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε να σβολιάσει!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,λίγο αλάτι και 1 αυγό!
Ζυμώνουμε πολύ λίγο τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και ψυγείο για 1 ώρα!
Στην συνέχεια ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τοποθετούμε σε φορμούλες και τα ψήνουμε 15 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν!
Υλικά για την κρέμα πατισερί
- 2 κούπες γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο
- 1 βανίλια
- 4 κουταλιές σαντιγί
Βάζουμε 2 κούπες γάλα να ζεσταθούν με μισή κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα οποία έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα!
Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο, 1 βανίλια!
Και αφού κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά προσθέτουμε μέσα στην κρέμα 4 κουταλιές σαντιγί!
Και φυσικά διακοσμούμε με ότι θέλουμε!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό