Ταρτάκια εύκολα και πολύ γευστικά!

Υλικά για την βάση

  • 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 αυγό

Βάζουμε στο μπολ 150 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο με 250 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε να σβολιάσει!

Στην συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,λίγο αλάτι και 1 αυγό!

Ζυμώνουμε πολύ λίγο τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και ψυγείο για 1 ώρα!

Στην συνέχεια ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τοποθετούμε σε φορμούλες και τα ψήνουμε 15 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν!

Υλικά για την κρέμα πατισερί

  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές σαντιγί

Βάζουμε 2 κούπες γάλα να ζεσταθούν με μισή κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα οποία έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα!

 Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο, 1 βανίλια!

Και αφού κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά προσθέτουμε μέσα στην κρέμα 4 κουταλιές σαντιγί!

Και φυσικά διακοσμούμε με ότι θέλουμε!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: