Σοκολατόπιτα φωτιά και λάβρα έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά.
Για τη σοκολάτοπιτα θα χρειαστείτε
- 2 πακέτα μπισκότα digestive
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κουτί τυρί ρικότα ή μασκαρπόνε
- 250 γρ. σαντιγί
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα.
- Λιώνετε την κουβερτούρα στο βούτυρο στο τηγάνι και έπειτα ανακατεύετε τα μπισκότα με το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Για τη γέμιση
- Χτυπάτε σε μίξερ τη ρικότα (ή το μασκαρπόνε) με τη σαντιγί.
- Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα σφηνάκια κονιάκ, το κακάο και την καστανή ζάχαρη και ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη βάση.
- Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό