Τέρας του Λοχ Νες: Έρχεται η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων 50 ετών για τη «Νέσι»

Πρόσκληση προς «εκκολαπτόμενους κυνηγούς τεράτων» και εθελοντές απήυθυνε το Loch Ness Centre στη Σκωτία, για να συμμετάσχουν στη «μεγαλύτερη έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες από τη δεκαετία του ’70».

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται το δημοφιλές αξιοθέατο ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η νέα αναζήτηση της θρυλικής «Νέσι» θα γίνει με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας, και θα περιλαμβάνει drones με κάμερες θερμικής απεικόνισης που θα «σαρώσουν» τη λίμνη.

Σύμφωνα με το Associated Press, η νέα έρευνα της υδάτινης επιφάνειας για το τέρας του Λοχ Νες έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και θα είναι η μεγαλύτερη από το 1972, όταν το Loch Ness Investigation Bureau μελέτησε εκτενώς τη λίμνη ψάχνοντας για τη «Νέσι».

Ο οργανισμός Loch Ness Centre έχει την έδρα του στο παλιό ξενοδοχείο Drumnadrochit, όπου το 1933 ο τότε διευθυντής του Άλντι Μακέι είχε δηλώσει ότι είδε το πελώριο τέρας στη λίμνη, που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και βαθύτερες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ιστορία της «Νέσι», του θαλάσσιου ερπετού που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες, συναρπάζει τους λάτρεις τους μυστηρίου και της κρυπτοζωολογίας εδώ και πολλές δεκαετίες. Παρά τις εκατοντάδες μαρτυρίες ανθρώπων που υποστήριξαν στο παρελθόν ότι είδαν το θρυλούμενο πλάσμα, δεν υπήρξε ποτέ κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξή του, ενώ πολλές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς έχουν αποδειχτεί πλαστές ή παραποιημένες.

Μέσα στα χρόνια, οι θεάσεις της «Νέσι» και οι φήμες που κυκλοφορούν για αυτή έχουν δώσει τροφή σε πολλές θεωρίες γύρω από το μυθικό πλάσμα. Σύμφωνα με μία από αυτές, το τέρας με τον μακρύ λαιμό (όπως έχει καθιερωθεί να απεικονίζεται εξαιτίας αποδεδειγμένα πλαστών φωτογραφιών) είναι ένας πλησιόσαυρος που κατάφερε μυστηριωδώς να επιβιώσει μέχρι την εποχή μας και ζει εγκλωβισμένος στη λίμνη.

Στην έρευνα που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες θα χρησιμοποιηθούν, εκτός από drones και κάμερες υπερύθρων, και υδρόφωνα, για τη λήψη ηχητικών σημάτων κάτω από το νερό.

Οι εθελοντές, υπό την καθοδήγηση ειδικών, θα παρακολουθούν το νερό για τυχόν κινήσεις, ενώ προηγουμένως θα έχουν εκπαιδευτεί ως προς τον σωστό τρόπο καταγραφής τυχόν «αποδεικτικών στοιχείων».

«Αυτό που ελπίζουμε είναι να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά από φαν του τέρατος του Λοχ Νες», δήλωσε ο Άλαν Μακένα, μέλος της ομάδας εθελοντών Loch Ness Exploration που βοηθά στην οργάνωση της επιχείρησης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: