Τεχνητή βροχή μετεωριτών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Στην Αθήνα το 2004 κυριάρχησε το συναίσθημα, σε μια αριστοτεχνική τελετή όπου το φως παντρεύτηκε με απαράμιλλο τρόπο με τον ελληνικό πολιτισμό. Στο Πεκίνο εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα, απόλυτος ανθρώπινος συγχρονισμός στις κινήσεις και τις ιαχές, εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια συνέθεσαν ένα μεγαλειώδες θέαμα. Και στο Λονδίνο οι Άγγλοι αποθέωσαν τη δική τους κουλτούρα με προδιαγραφές Χόλιγουντ, με τη «βασίλισσα» να πέφτει με αλεξίπτωτο στο στάδιο παρέα με τον Τζέιμς Μποντ.

Κι ενώ το Ρίο ετοιμάζεται να γράψει τη δική του σελίδα στο τεράστιο άλμπουμ των Τελετών Έναρξης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκιο, που θα οργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2020, φιλοδοξεί να επισκιάσει όλες τις προηγούμενες πόλεις- διοργανώτριες μ’ ένα εγχείρημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Star-ALE σχεδιάζει μια… τεχνητή βροχή μετεωριτών που θα μπορούσαν να τη δουν πάνω από το Τόκιο κατά τη διάρκεια των αγώνων του 2020, κόστους 8,5 εκατ. ευρώ.

 Τα πυροτεχνήματα που ονομάστηκαν «Sky Canvas» θα καούν σε ύψος 35 έως 50 μιλίων από τη Γη – αρκετά ψηλά ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος στην εναέρια κυκλοφορία, αρκετά χαμηλά ωστόσο για να είναι ορατά στην περιοχή του Τόκιο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, οι τεχνικοί τους θα επιχειρήσουν να μιμηθούν αυτό που κάνει το φυσικό πεφταστέρι, με μέγεθος μερικών χιλιοστών, όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, δηλαδή να βγάζει φωτιά, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εκπομπή πλάσματος. «Στόχος μας είναι να αναδημιουργήσουμε τεχνητά τη διαδικασία αυτή», εξηγούν οι άνθρωποι της εταιρείας.

Για να ξεκινήσουν τα κοσμικά πυροτεχνήματα, η Star-ALE θα στείλει έναν μικροδορυφόρο στο Διάστημα φορτωμένο με 5.000 σφαιρίδια. Αυτά τα σφαιρίδια από διάφορα μέταλλα και στοιχεία όταν θα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα θα εκπέμπουν διαφορετικά χρώματα. Το λίθιο και το κάλιο, για παράδειγμα, καίνε μοβ, το καίσιο καίει μπλε, το στρόντιο κόκκινο, το ασβέστιο πορτοκαλί και ο χαλκός αφήνει μια πράσινη λάμψη.

Τα σφαιρίδια έχουν δοκιμαστεί στα εργαστήριο και, σύμφωνα με την ALE, του χρόνου θα εκτοξευθεί ο πρώτος δορυφόρος, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμές έως το 2018.

Με την τεχνολογία που διαθέτουν εξάλλου οι Ιάπωνες είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τη χρησιμοποιήσουν για να εντυπωσιάσουν τον πλανήτη με την Τελετή Έναρξης, θέλοντας να απομακρύνουν τις σκιές που περιβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο πήραν τους αγώνες.

Σκιές που προκλήθηκαν ύστερα από ανακοίνωση της γαλλικής Δικαιοσύνης τον περασμένο Απρίλιο ότι διερευνά «σοβαρές ενδείξεις» ότι το Τόκιο κέρδισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 διότι χρημάτισε τον τέως πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Λαμίν Ντιακ, με το ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ethnos

Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: