Έκανα μικρή δόση και βγήκαν 11 κομμάτια !! Φανταστικά σε γεύση !!
ΥλικάΓια τα ντόνατς:
- 200γρ αλεύρι
- ενα κουταλάκι ξερή μαγιά
- τρία κουταλάκια ζάχαρη
- μια βανίλια
- δυο κουταλιές ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερό χλιαρό ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την κρεμα πορτοκαλιού:
- 350 γραμ νερό
- 100 γραμ κορν φλάουρ
- 200 γραμ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 γραμ χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι μαργαρίνη του γλυκού
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς τα 350γραμ νερό τα 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκάλι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλάκι μαργαρίνη.
Η κρέμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουτάλι.
Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα σκεπάζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία !!
Συνταγή από
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό