Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κουρού ή σφολιάτας
- 1 στήθος κοτόπουλου (με τα κόκαλα)
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 250 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (ότι προτιμάτε)
- αλάτι , πιπέρι , πάπρικα και κάρυ λίγο λάδι
- 1 κύβο λαχανών
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα μας και κρατάμε 1 ποτήρι του νερού απο το ζωμό που έχουμε στη κατσαρόλα .
- Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (να είναι όλα κομμένα σε κυβάκια).
- Μόλις τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε τα υλικά μας με το ζωμό .
- Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και το κάρυ και όταν πιεί όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά.
- Περιχύνουμε τα υλικά μας με την κρέμα και ρίχνουμε το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά .
- Τέλος βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος , στρώνουμε το 1 φύλλο της ζύμης μας , ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από πάνω με το 2 φύλλο.
- Χαράζουμε σχέδια στη ζύμη με μαχαίρι για να αναπνέει στο ψήσιμο και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει.
- Ψήνουμε στους 180 για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Originally posted 2016-09-22 15:55:07.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό