θεϊκή…. Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού ή σφολιάτας
  • 1 στήθος κοτόπουλου (με τα κόκαλα)
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα)
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (ότι προτιμάτε)
  • αλάτι , πιπέρι , πάπρικα και κάρυ λίγο λάδι
  • 1 κύβο λαχανών

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα.
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα μας και κρατάμε 1 ποτήρι του νερού απο το ζωμό που έχουμε στη κατσαρόλα .
  • Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (να είναι όλα κομμένα σε κυβάκια).
  • Μόλις τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε τα υλικά μας με το ζωμό .
  • Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και το κάρυ και όταν πιεί όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Περιχύνουμε τα υλικά μας με την κρέμα και ρίχνουμε το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά .
  • Τέλος βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος , στρώνουμε το 1 φύλλο της ζύμης μας , ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από πάνω με το 2 φύλλο.
  • Χαράζουμε σχέδια στη ζύμη με μαχαίρι για να αναπνέει στο ψήσιμο και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει.
  • Ψήνουμε στους 180 για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Originally posted 2016-09-22 15:55:07.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: