ΣΠΕΣΙΑΛ,ΤΡΑΓΑΝΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΓΛΥΚΟ ΜΙΛΦΕΙΓ!!!!!!!
- 3 σφολιάτες
τις οποίες ψήνουμε αφού τις τρυπήσουμε και τοποθετήσουμε πάνω τους κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νεράκι στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν!
Αφήνουμε να κρυωσουν!
Κρέμα
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού.ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας Κάστερ πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κρόκους αυγών
Ζεσταίνουμε γάλα τη ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κάστερ πάουντερ και αλεύρι, μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε τους κρόκους το βούτυρο και τη βανίλια
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε την πρώτη σφολιάτα από πάνω κρέμα, ξανά σφολιάτα και ξανά κρέμα κλείνουμε με την τρίτη στρώση και στην συνέχεια βάζουμε με μια σπάτουλα πολύ λίγη σαντιγί στην μέση, αυτό το κρατάει τραγανό μέρες και τελειώνουμε με μπόλικη κρέμα,τριμμένη ψημένη σφολιάτα και μπόλικη άχνη!!!!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό