Θέλει να κατακτήσει τον Όλυμπο με το αναπηρικό του αμαξίδιο!

Θέλει να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου καθισμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο. Να φτάσει στον Μύτικα, πάνω στο καρότσι και από εκεί να αγναντέψει ξανά τη θέα, όπως πριν από το ατύχημα, που του στέρησε την ικανότητα να περπατά. Έτσι, με πείσμα και απωθημένο, επειδή το ατύχημα που του άλλαξε την ζωή συνέβη πριν από οχτώ χρόνια, λίγο έξω από την Αθήνα, γυρνώντας από μία ακόμη ανάβαση στον Όλυμπο…

Με πολύ …πανκ- ροκ διάθεση, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες τατουάζ του, ο 32χρονος Λεωνίδας Γρούμπας προπονείται εντατικά τους τελευταίους μήνες σε δασικά μονοπάτια του Χορτιάτη, προκειμένου να φέρει εις πέρας την επιθυμία του. Συμπαραστάτες του, μία παρέα φίλων που κινηματογραφεί το εγχείρημά του για την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ «2917», όσο τα μέτρα δηλαδή μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.

«Είχα ανέβει στο βουνό πολλές φορές πριν από το ατύχημα. Τώρα, δεν μπορώ να πάω με τα πόδια αλλά θέλω πολύ να βρεθώ στην κορυφή με το καρότσι» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το ορμητήριο των προπονήσεών του, το Καταφύγιο Χορτιάτη του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών. Με την υποστήριξη του κινηματογραφικού συνεργείου και φίλων του, ο Λεωνίδας θέλει να ανέβει στον Μύτικα χρησιμοποιώντας στο 80% τις δικές τους δυνάμεις ώστε να είναι όσο το δυνατόν αυτόνομος. Δεν θέλει να μεταφερθεί απλώς μ” ένα φορείο στον Μύτικα, θέλει να κάνει μόνος του πραγματικότητα «ένα άπιαστο όνειρο», όπως λέει.

Άλλωστε και στην Αθήνα όπου ζει, κυκλοφορεί παντού μόνος του, σε ΜΜΜ, σε μπαράκια όπου παίζει μουσική, σε σπίτια φίλων. Πέρσι κατάφερε να ανέβει με ειδικά τροποποιημένο αμαξίδιο στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, το Σκολειό, στα 2.911 μέτρα και φέτος ο στόχος του είναι η κορυφή. Η αποστολή, αποτελούμενη από 25 άτομα, ανάμεσά τους το συνεργείο αλλά και ορειβάτες, θα ξεκινήσει την ανάβαση στις 9 Ιουλίου.

«Στηρίζουμε την προσπάθεια του Λεωνίδα με το ντοκιμαντέρ, με καμπάνιες χρηματοδότησης και με διάφορες εκδηλώσεις» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παραγωγός της ταινίας Ιωάννα Πετειναράκη, συμπληρώνοντας ότι οι εταιρείες παραγωγής είναι η Real Eyes Productions και η Aning Film, ενώ πληροφορίες υπάρχουν και στο fb, στο «2917 Documentary».

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Λεωνίδα είναι ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης και η Σουζάνα Γεωργουλή από την εταιρεία Health Guardians και υπεύθυνοι του Καταφυγίου Χορτιάτη, οι οποίοι του προμήθευσαν το ειδικό αμαξίδιο και έκαναν όλες τις αναγκαίες μετατροπές που απαιτούνται για το δύσκολο εγχείρημα της ανάβασης. Ηταν αυτοί μάλιστα που συνόδευσαν τον 32χρονο και στο Σκολειό, προκειμένου να «αναμετρηθεί» με τις δυνάμεις του αλλά και να δοκιμάσει τις αντοχές του αμαξιδίου.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλα τα άτομα με αναπηρία, να βγουν από τα σπίτια τους και να καταλάβουν ότι έχουν την δυνατότητα να πάνε στο βουνό. Γι” αυτό παρέχουμε, και στο καταφύγιο του Χορτιάτη, τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα στο δάσος, με ειδικό αμαξίδιο» ανέφερε η κ. Γεωργουλή. Πάντως το Καταφύγιο Χορτιάτη είναι ιδανικό για εξορμήσεις από την πόλη, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την υψηλές θερμοκρασίες!

Μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, το Καταφύγιο βρίσκεται στη θέση «Τζεκ Μπακτσέ» σε υψόμετρο 1.000 μ. στο όρος Χορτιάτη. Η προσέγγιση γίνεται είτε οδικώς είτε μέσω ορειβατικού μονοπατιού με πορεία μιάμιση ώρας.

«Διοργανώνουμε όλο τον χρόνο εκδηλώσεις με μαθήματα γιόγκα και πιλάτες, καλούμε σε πεζοπορίες προκειμένου να γνωρίσουν όλοι το δάσος σε βατές διαδρομές, δεχόμαστε σχολεία και γενικά είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να πάρει μια «ανάσα» στο βουνό, μένοντας και στο Καταφύγιο» σημειώνει η κ.Γεωργουλή.

Και δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα συνθήματα που αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Καταφυγίου συμβουλεύει τους επισκέπτες ότι «δεν υπάρχει wifi στο βουνό αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα βρείτε καλύτερη «επαφή»»!

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: