Θεσσαλονίκη: Εδέσματα Μακεδονικής κουζίνας για τους επισκέπτες της Detrop Boutique

Εδέσματα γνήσιας Μακεδονικής Κουζίνας ετοίμασε και προσέφερε σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης Detrop Boutique, που ολοκληρώθηκε χθες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος.

Η «κουζίνα» είχε στηθεί στο Περίπτερο 12 και οι ωραίες μυρωδιές κατέκλυζαν το χώρο. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων με σεβασμό στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, χρησιμοποιούσε προϊόντα της μακεδονικής γης καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης προκειμένου να φτιάξει παραδοσιακά φαγητά.

Σημειώνεται ότι 86 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν στην έκθεση εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

«Στόχος της συμμετοχής μας είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας αυτών των ‘προϊόντων- σημαία’, η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Μέσα από τη Detrop μάλιστα κάνουμε την έναρξη της νέας καμπάνιας μας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας», είχε δηλώσει σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες στα Περίπτερα 8 και 12.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: