Θεσσαλονίκη: Εκλεκτές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Detrop! (ΦΩΤΟ)

Η Detrop Boutique είναι το γεγονός του Σαββατοκύριακου για τη Θεσσαλονίκη, με δεκάδες εκθέτες τροφίμων και ποτών να πλημμυρίζουν με γεύσεις και μυρωδιές τα Περίπτερα 8, 9 και 10 της ΔΕΘ. Ξεκινάμε την βόλτα μας, με τα περίπτερα που δεν πρέπει να χάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν δεκάδες ακόμη επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου!

Πρώτα σταματάμε στο Corner Showroom “It’s all new to me”. Μία εξαιρετική δουλειά της Places and Flavors (δείτε εδώ περισσότερα), όπου παρουσιάζονται τα νέα προϊόντα που εμφανίστηκαν στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2014 έως και σήμερα. Εκεί θα βρείτε πολλά και εξαιρετικά προϊόντα, από τα «Χειροποίητα Φύλλα για πίτα Μαριάνας» – με βάση τη Χαλκιδική – μέχρι τον οργανικό ελληνικό «Καφέ Γερούση». Μάλιστα, δίπλα στο Corner Showroom λειτουργούν τα Pop Up Restaurants, όπου και τα προϊόντα μαγειρεύονται από τον εκάστοτε παραγωγό και Chef.

Συνεχίζουμε με κρασί και κάνουμε στάση σε μία νέα άφιξη από τη Σαντορίνη. Ο Βασάλτης (Vassaltis) έχει έρθει για να μείνει και θα το καταλάβεις από την πρώτη γουλιά. Με βάση τον Βουρβούλο της Σαντορίνης, ο Γιάννης Βαλαμπούς, μαζί με την ομάδα των Γιάννη Παπαοικονόμου και Ηλία Ρουσσάκη δημιούργησαν ένα κρασί «δεμένο» με τον χαρακτήρα του νησιού, καθώς ο Βασάλτης είναι το ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ταχεία ψύξη της βασαλτικής λάβας που «σκέπασε» τη Σαντορίνη πριν από 3.700 χρόνια.

Μένουμε στο κρασί και πηγαίνουμε λίγο παρακάτω. Δοκιμάζουμε την οινοποιητική τόλμη του Κτήματος Πιερία Ερατεινή. Τοποθετημένο στον Κολινδρό, εκεί που τα Πιέρια Όρη εμφανίζουν την πιο κοντινή προς τον Θερμαϊκό απόληξή τους, το Κτήμα Πιερία Ερατεινή είναι το δημιούργημα του Παύλου Αργυρόπουλου και του Ανδρέα Πάντου. Εκεί, γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, σε υψόμετρο 400μ και κοντά στη θάλασσα συνδυάζουν την τέχνη και την γνώση για να φτιάξουν κρασιά που μπορούν να σταθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, με εξαιρετική ποιότητα και σχεδιασμό.

Ελληνική σοκολάτα σε ρόφημα έχει δοκιμάσει; Οφείλεις να το κάνεις και γρήγορα στο περίπτερο του Novello Chocolate, όπου θα σου δοθούν πλούσιες επιλογές από σοκολάτα τσουρέκι μέχρι λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου. Μάλιστα, η ελληνική Novello του Ελευθέριου Μακριδάκη θα ταξιδέψει σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου, καθώς επιλέχθηκε να είναι το ρόφημα για το Εργοστάσιο Μουσείο Σοκολάτας της ΔΕΘ. Μία απλή (γευστική) δοκιμή θα σας πείσει.

Cheese & Wine

Στην Detrop Boutique βεβαίως κυριαρχεί φέτος το «Cheese & Wine», όπου πραγματοποιείται γευσιγνωσία ΠΟΠ ελληνικών τυριών με τον Ηλία Μαμαλάκη, καθώς και παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον Απόστολο Πλαχούρα. Αν το έχασες σήμερα Σάββατο, μπορείς να παραβρεθείς αύριο από τις 13.00 έως τις 16.00.

Σεμινάρια με διακεκριμένους ομιλητές

Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σεμινάρια και panel discussions με διακεκριμένους ομιλητές από τον ευρύτερο χώρο του Οίνου, της Γαστρονομίας και της Εστίασης. Αύριο στο «μικροσκόπιο» των ομιλητών θα είναι τα θέματα τρόφιμα, υγεία και fitness (από τις 11:00-12:00), ο γαστρονομικός τουρισμός (12:00-13:00), εξαγωγές (13:00-14:00), οι υπηρεσίες μαζικές εστίασης (16:00-17:00) και το μαγείρεμα με ελληνικά προϊόντα (17:00-18:00). Για το αναλυτικό πρόγραμμα δες εδώ. 

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: