Το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν στον αστικό ιστό με αφορμή παλιές φωτογραφίες οι οποίες ζωντανεύουν με νέες λήψεις στο ακριβές σημείο που τραβήχτηκαν.
«Με εισηγητή τον φωτογράφο Στέργιο Καράβατο περιηγούμαστε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στη διαχρονικά εμπορική οδό Ερμού της Θεσσαλονίκης όπου με φωτογραφίες που προέρχονται από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα επαναλαμβάνουμε με σχολαστική ακρίβεια τις ίδιες λήψεις αντιπαραβάλλοντας το σήμερα στο χθες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ηThessaloniki Walking Tours.
Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία τoυ Open Culture Factory, των πολιτιστικών εργαστηρίων της Thessaloniki Walking Tours με την MONUMENTA και τον κύκλο εργαστηρίων της «Φωτογραφίζοντας Μνημεία» που έχει ως αντικείμενο την καταγραφή της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μέσα από πολλές και διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις.
Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Η φωτογραφική διαδρομή μας άλλοτε νοσταλγική και άλλοτε παιγνιώδης μας αποκαλύπτει παράλληλα και την ιστορία αυτού του γοητευτικού και ζωντανού δρόμου της πόλης, την ιστορία των κτηρίων και των μνημείων του διευρύνοντας την σχέση τους με την ανθρώπινη παρουσία που ως σήμερα είναι πολύ έντονη.
Η μέρα μας ξεκινά με την γνωριμία με τον εισηγητή μας στο φιλόξενο πατάρι του café Bazaar, όπου και θα πάρουμε τις κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε, τη φωτογραφική διαδρομή στην οδό Ερμού και τις λήψεις σε ακριβές σημείο όπου τραβήχτηκαν παλαιότερες και επιστροφή στο café όπου θα μπορέσουμε να δούμε το φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε.
Απαραίτητη για να λάβετε μέρος είναι μια φωτογραφική μηχανή με φακό ζουμ, μικρή ή μεγάλη, ενώ δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις φωτογραφίας».
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Σημείο συνάντησης: café Bazaar (στον όροφο), Παπαμάρκου 34
Διάρκεια: 4 περίπου ώρες
Συμμετοχή: 10 ευρώ (οι συμμετοχές είναι περιορισμένες για αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1
Περισσότερα για τον κύκλο εργαστηρίων «φωτογραφίζοντας μνημεία»: www.monumenta.org.
Για την ομάδα της MONUMENTA στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα “Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη” μπορείτε να πληροφορηθείτε στις εξής διευθύνσεις:
εδώ
και εδώ
typosthes.gr-topika
Tags: ΤΟΠΙΚΑ