Την ανησυχία του για το νέο κύκλο αβεβαιότητας, στον οποίο έχει εισέλθει η χώρα εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι δύσκολες ημέρες που αντιμετωπίζουμε, θέλουν ουσιαστικές δράσεις για την αντιμετώπιση τους και όχι ωραιοποίηση της υφιστάμενης εκρηκτικής κατάστασης.
«Η επανάληψη από πλευράς του πρωθυπουργού, κατά την παρέμβαση του στο πρωινό υπουργικό συμβούλιο για αύξηση των εισφορών κατά 1% από τους εργοδότες, την ώρα που οι θεσμοί το έχουν απορρίψει δημιουργεί μόνο εκνευρισμό, χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, σημειώνοντας ότι τέτοιες επιλογές δημιουργούν, σε συνδυασμό με τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, συνωστισμό για την έξοδο… των επενδυτών από τη χώρα.
«Για μια χώρα που έχει άμεση ανάγκη από ιδιωτικά κεφάλαια, επενδύσεις και θέσεις εργασίας, η τάση αυτή ισοδυναμεί με θανάσιμο κίνδυνο. Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να έχει σημάνει συναγερμό και να προωθεί γενναία μέτρα για την αντιστροφή της κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Αντί για μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, βλέπουμε τακτικές που επιδεινώνουν περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα. Την ίδια ώρα όλες οι κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στο δρόμο, συντηρώντας μία λογική βεντέτας μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι αναμφίβολα πρέπει να στηριχθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ωστόσο η λύση δεν είναι να φτωχοποιηθεί όλη η κοινωνία.
«Η κόπωση από τα χρόνια της λιτότητας αποτελεί κακό σύμβουλο. Τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα μπροστά της είναι πολλά, την ώρα μάλιστα που διογκώνεται το προσφυγικό ζήτημα, θέτοντας εν αμφιβόλω τη χώρα μας εντός της ζώνης Σέγκεν. Δεν έχουμε περιθώρια για νέες παλινωδίες. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο. Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η κυβέρνηση να αντιληφθεί την ηλεκτρισμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί χωρίς κορώνες και μικροπολιτικές. Από την πλευρά της και η αντιπολίτευση πρέπει εποικοδομητικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Με διάλογο αλλά και με ουσιαστικές αλλαγές στην πράξη. Τα Επιμελητήρια είναι παρόντα στις εξελίξεις έχοντας καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ρεαλιστική βάση συζήτησης για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με κοινωνικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό πρόσημο» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
typosthes.gr-Oikonomia