Ήταν γνωστοί με τα προσωνύμια τους. Ο “Γκουσγκούνης”, ο “Αλέφαντος” και ο “Μπρέικο”. Προσωπικότητες που δεν περνούσαν απαρατήρητες. Αδυναμία τους, τα ακριβά ρολόγια, από Rolex μέχρι Vacheron Constantin και τα επώνυμα κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι.
Την περασμένη Παρασκευή και ώρα 04.45 τα παραπάνω τρία πρόσωπα μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών θα πραγματοποιούσαν ένα κινηματογραφικό “χτύπημα” σε κοσμηματοπωλείο στο Ελευθέριο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχαν μάθει ότι διέθετε εκλεκτά κομμάτια μεγάλης αξίας.
Επιβαίνοντας σε Ι.Χ. σκούρου χρώματος και σε ένα φορτηγό, γκρι χρώματος, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο και εν συνεχεία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πραγματοποίησαν οπισθοπορεία με το φορτηγό, με σκοπό να το ρίξουν πάνω στην πλευρική βιτρϊνα του κοσμηματοπωλείου.
Αμέσως μετά μπούκαραν μέσα στο κατάστημα και, αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών συνολικής αξίας 121.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές ύψους 5.000 ευρώ, κατά δήλωση του κοσμηματοπώλη.
Ταυτόχρονα, οι τσιλιαδόροι τους, οι οποίοι επέβαιναν στο Ι.Χ παρείχαν άμεση και καθοριστική συνδρομή στους συναυτουργούς τους, δια της εποπτείας του περιβάλλοντα χώρου για την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων και της παροχής ενός δυνητικά εφεδρικού μέσου διαφυγής από το σημείο τέλεσης ως άνω αξιόποινων πράξεων. Δύο γείτονες έγιναν άθελά τους αυτόπτες μάρτυρες της κινηματογραφικής διάρρηξης, ωστόσο δεν κατάφεραν να τους εμποδίσουν, διότι μέλη της συμμορίας κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.
Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι η ίδια συμμορία σχετίζεται και με ένα ακόμη “χτύπημα” σε άλλο κοσμηματοπωλείο, συγκεκριμένα στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης. Η μεθοδολογία δράσης (modus operandi) που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο στο Καλοχώρι ταυτίζεται με την αντίστοιχη μεθοδολογία που ακολούθησαν οι δράστες της διάρρηξης στο κοσμηματοπωλείο στο Ελευθέριο Κορδελιό, ήτοι η κλοπή εκ των προτέρων οχημάτων κατάλληλων για την πραγμάτωση των εγκληματικών σκοπών τους σκοπών, η κατοχή εφεδρικών οχημάτων, η κατανομή ρόλων μεταξύ των δραστών (φυσική αυτουργία, επιτήρηση περιβάλλοντα χώρου, «συνοδεία» εφεδρικού αλλά και «επιχειρησιακού» οχήματος κ.λ.π.), εμπρησμός «επιχειρησιακού» οχήματος κ.λ.π.
.
Πηγή: Protothema.gr