Θεσσαλονίκη: Βιολογικά και υγιεινή διατροφή – Μαγειρική για… Vegan!

Οι τομείς Μαγειρικής & Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Bio-Gastronomy & Healthy Cooking».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρες 14:00-18:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».

Η ημερίδα θα χωριστεί σε τρεις άξονες που περιλαμβάνουν:

-              Τις βιολογικές καλλιέργειες και τα νέα δεδομένα στις παραγόμενες πρώτες ύλες

-              Την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών

-              Την παρασκευή υγιεινών γευμάτων με χρήση βιολογικών προϊόντων

Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα διεξαχθεί ζωντανή επίδειξη vegan cooking με προϊόντα από την εταιρία Green Family, καθώς και με εδέσματα από τις ζύμες Alfa, με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή από τους συμμετέχοντες.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές και απόφοιτους επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί γύρω από θέματα υγιεινής διατροφής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο: http://bit.ly/bio-cook

Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων «Ολύμπιος Ζευς»

Υποστηρικτές: Ελληνικόν, Ζύμες Άλφα, Φάρμα Μήλιου – Φωτολίβους, Q-Cert

Bio Gastronomy & Healthy Cooking


Πρόγραμμα Ημερίδας

14:00 – 14:30 Προσέλευση – Εγγραφές

14:30 – 15:00 Χαιρετισμοί

Ενότητα Ι – Διατροφή

15:00 – 15:20 «Βιολογικά Προϊόντα & Οφέλη στην Υγεία», κα Κατερίνα Τζιώτζη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

15:20 – 15:40 «Η Αξία των Βιολογικών Προϊόντων & η Επιχειρηματικότητα στον Κλάδο», κ. Θεόδωρος Πανταλέων, Ιδιοκτήτης Green Family

15:40 – 15:50 Ερωτήσεις – Σχόλια

Ενότητα ΙΙ – Live Cooking Session

15:50 – 16:20 Γευστική Δοκιμή – Διάλειμμα

Ενότητα ΙΙΙ -  Γαστρονομία & Αγροτική Παραγωγή

16:20 -16:40 «Βιολογική Γαστρονομία & Υγιεινή Μαγειρική», κα Σοφία, Γεωργακάκη Executive Chef Mansion Estate Group

16:40 – 17:00 «Βιολογική – Αγροτική Καλλιέργεια: Εκπαίδευση & Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες», κ. Χρήστος Λαγούδας, Γεωπόνος

17:00 – 17:20 «Βιολογικές Καλλιέργειες και Επιχειρηματικότητα», Φάρμα Μήλιου

17:20 – 17:40 «Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων», Q Cert

17:40 – 17:50 Ερωτήσεις – Σχόλια

Ενότητα ΙV – Live Cooking Session

17:50 – 18:00 Γευστική Δοκιμή – Αποχώρηση 

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: