Τα αγαπημένα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκη έρχονται απόψε το βράδυ (από τις 18.00 έως τις 22.00) στο Λιμάνι της πόλης με περίπου 150 κρασιά, αλλά και πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα μας… προτείνουν αλμυρή μπουγάτσα με κρασί Μοσχάτο και παγωτό με Ξινόμαυρο και Μαλαγουζιά!
Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο, τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και πιο συγκεκριμένα:
- «Οινογνωσία & Γευσιγνωσία» για γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα,
- το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για τους επισκέπτες των ΒορΟινών που ενδιαφέρονται για οινοτουρισμό,
- διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων-προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα για γευστική δοκιμή
- «Βλέπω – Αγγίζω – Γεύομαι – Οσφραίνομαι» μία ζωντανή, διαδραστική performance για παιδιά όλων των ηλικιών, από «Το Ατελιέ της Φανταστικής»,
- Συνταγές της πόλης με κρασί (19:00-21:00)
To «Thessaloniki Food Festival» συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει: Ξινόμαυρο και Μαλαγουζιά παγωτό από το ζαχαροπλαστείο της πόλης «Αγαπητός» – Παρουσίαση και γευσιγνωσία. Μπουγάτσα ΒορΟινή, με αλμυρή γέμιση και κρασί από το μπουγατσατζίδικο «Μπαντής» – Επίδειξη παρασκευής και γευσιγνωσία.
«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2004 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
typosthes.gr-topika
Tags: ΤΟΠΙΚΑ