Tην ανησυχία τους ότι καταργήθηκαν τα δωρεάν κοινωνικά φροντιστήρια που έκανε ο Δήμος Πατρέων σε παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα και να συναγωνισοτύν άλλα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια, εκφράζουν γονείς που μέχρι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να βοηθούν μέσω αυτών, τα παιδιά τους που αντιμετώπιζαν προβλήματα και δυσκολίες στη μάθηση και δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να έχουν ίσες ευκαιρίες με άλλους μαθητές.
Παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου, δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για την δομή η οποία τα τελευταία χρόνια παρήχε με εθελοντές υποστήριξη σε μαθητές του δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου που δεν είχαν οικονομική άνεση και οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες πέρυσι ανέρχονταν σε περίπου 200 εκ των οποίων αρκετοί μαθητές, ήταν μαθητές της τρίτης Λυκείου και έδιναν με τη βοήθεια του Δήμου ακόμη και πανελλήνιες, σημειώνοντας επιτυχίες.
Μάλιστα μερικοί απο τους εθελοντές παρήχαν μαθήματα ακόμη και στα σπίτια των παιδιών με οικονομικά χαμηλά εισοδήματα για να μπορέσουν να τα βοηθήσουν να μπουν στο πανεπιστήμιο.
Η δομή αυτή στηριζόταν σε ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημίου και τα μαθήματα γίνονταν απογευματινές ώρες σε σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά.
«Έίναι μια δομή η οποία είναι έτοιμη. Δεν χρειάεται να κάνουν τίποτε άλλο παρά να την λειτουργήσουν. Υπάρχει ήδη το συγκινητικό ενδιαφέρον των καθηγητών που εθελοντικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια και τους οποίους πέρυσι βραβεύσαμε για την προσφορά τους και είναι κρίμα και παράλληλα εντελώς αδικαιολόγητο, μια τέτοια εθελοντική δομή που απευθύνεται σε παιδιά που έχουν ανάγκη, αυτή τη στιγμή να είναι ανενεργή» λέει η πρώην αντιδήμαρχος εθελοντισμού Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη.
Η μόνη δομή που συνεχίζεται είναι αυτή με τις ξένες γλώσσες την ευθύνη της οποίας έχει ο κοινωνικός Τομέας του Δήμου.
«Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ανάγκες, Που πρέπει να είμαστε δίπλα τους υποστηρικτικά. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να ενισχύσει τους θεσμούς αυτούς και όχι να τους αφήνει να διαλυθούν» λέει η κ. Ρούβαλη.
Γιώτα Κοντογεωργοπούλου-thebest