Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε γραφείο πίνουν συνήθως τον καφέ ή το τσάι τους στη δουλειά.
Ο Charles Gerba, καθηγητής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε για το θέμα στο περιοδικό Men’s Health: «Αποικίες μικροβίων ζουν στο αγαπημένο σας φλιτζάνι». Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, όταν τα φλιτζάνια παραμένουν στο γραφείο άπλυτα ή πλυμένα με το σφουγγάρι του γραφείου, συγκεντρώνουν μικρόβια. Το 20% των μικροβίων αυτών είναι βακτήρια κοπράνων και το 90% άλλου είδους βακτήρια, τα οποία απειλούν την υγεία μας.
Πώς όμως δημιουργούνται αυτά τα βακτήρια; «Συνήθης ύποπτος» το σφουγγάρι του γραφείου μας, που μπορεί να μην χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχει συσσωρεύσει μικρόβια. Όμως, και μια άλλη πηγή μικροβίων προέρχεται πάλι από το σφουγγάρι του γραφείου όταν πλένουμε με αυτό το φλιτζάνι μας χωρίς ζεστό νερό και σαπούνι.
seleo.gr-Ygeia