Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 16:50, ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει στον Alpha το «Kitchen Lab» και μοιράζεται με τους τηλεθεατές τα… μυστικά του.
Ακολουθεί κοτόπουλο tandoori στη σούβλα, μία πικάντικη, ινδική συνταγή. Αφού μαρινάρει το κοτόπουλο με μπαχαρικά και γιαούρτι, ο σεφ το περνά σε δύο σούβλες και το ψήνει στον φούρνο με γλυκοπατάτες. Το σερβίρει με μία σάλτσα από ντομάτα, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Για επιδόρπιο ετοιμάζει γιουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες, ένα πανεύκολο, δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και απαλή κρέμα με γιαούρτι και ζελέ φράουλας. Ο Άκης φτιάχνει μία βάση με μπισκότα βρόμης και τοποθετεί από πάνω τις φράουλες, την αφράτη κρέμα και την επικάλυψη με το ζελέ.
Για κυρίως φτιάχνει γιουβέτσι θαλασσινών, με καλαμάρι, μύδια και γαρίδες. Πρώτα ψήνει το καλαμάρι και τις γαρίδες. Στη συνέχεια μαγειρεύει το κριθαράκι με λαχανικά και προσθέτει τα μύδια και τα ψημένα θαλασσινά.
Το γεύμα ολοκληρώνεται με μία τούρτα σοκολάτας με φράουλες. Ο Άκης ετοιμάζει την γκανάς, έπειτα ψήνει τρία σοκολατένια, αφράτα παντεσπάνια και στο τέλος συνθέτει την τούρτα.
greek-web-tv.com