Τι να περιμένεις στην πρώτη γνωριμία με τους γονείς του! Δες πώς θα διώξεις το άγχος

Είναι μέσα στη ζωή κι αυτά, δε γλιτώνεις! Θα γνωρίσει κι εκείνος τους σου, θα φάει από το φαγητό της μαμάς σου, θα πει καμιά κουβέντα με τον αδερφό σου, θα τον στραβοκοιτάξει ο μπαμπάς σου … ωραίες στιγμές, οικογενειακές και καθημερινές! Κάποια στιγμή θα γνωρίσεις όμως κι εσύ τους δικούς του, είτε μόνο τους του, είτε τα αδέρφια, είτε όλο του το σόι — αν είσαι τόσο άτυχη πια και πετύχεις καμιά οικογενειακή γιορτή.

Γι’ αυτή τη , δεν υπάρχει ποτέ η σωστή/ κατάλληλη στιγμή. Θα συμβεί και πολλές φορές στο ξαφνικό, εκεί που θα σε έχει καθησυχάσει πως θα λείπουν για ώρες ή όταν θα σας πετύχουν εντελώς τυχαία στο δρόμο. Έχεις άγχος γι΄αυτή τη ; Και πολύ καλά κάνεις, θα σε σκανάρουν από την κορυφή μέχρι τα νύχια (ειδικά η μαμά) και θα σε περάσουν από έλεγχο λες και παντρεύεστε μεθαύριο »Και που μένεις είπαμε; Τη σχολή σου την τελείωσες; Η μαμά σου με τι ασχολείται; Ο μπαμπάς σου ήταν στο Πολυτεχνείο;». Αχ όχι δεν έπρεπε να σου πω αυτό, έπρεπε να σου να μην αγχώνεσαι και να προσέξεις τα παρακάτω:

1. Κάνε σαν να γνωρίζεις τους γονείς φίλου ή φίλης. Να είσαι δηλαδή ευγενική και χαμογελαστή, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου ότι ο καρπός του έρωτα τους είναι το αγόρι σου. Πόσο πιο καλή εικόνα θα κάνεις αν είσαι χαλαρή και ευχάριστη, παρά αν σπαρταράς και τα χεις χαμένα. Όχι ότι δε θα κατανοήσουν και τη δεύτερη περίπτωση, έννοια σου και έχουν περάσει και αυτοί από τη θέση σου.

2. Να είσαι ο εαυτός σου. Μην το παίξεις ούτε μουσικά ούτε πολιτικά ούτε πολιτιστικά ένα στυλ που δε σου ταιριάζει μόνο και μόνο για να τους ευχαριστήσεις. Μπορείς να στηρίζεις τις απόψεις και τις επιλογές σου με επιχειρήματα, αν και δεν πιστεύω ότι θα σε βάλουν να τους αναλύσεις καμιά κοσμοθεωρία. Για τα πολιτικά δεν παίρνω και όρκο. Ντύσου όπως θα ντυνόσουν κανονικά, όχι σαν να πηγαίνεις σε δεξίωση.

3. Να είσαι προετοιμασμένη για άβολες στιγμές. Θα υπάρξουν φάσεις που δε θα έχετε κάτι άλλο να πείτε μιας και τώρα γνωριστήκατε, ούτε καν θα βρίσκεις κάποιο άκυρο θέμα για να σπάσεις τον πάγο. Τι να κάνεις; Χαμογέλα, όχι ψεύτικα, να σαν να σου προσφέρουν μια πάστα ας πούμε. Ούτε το αγόρι σου θα είναι και στα καλύτερα του, όσο άβολο είναι για σένα άλλο τόσο είναι και για εκείνον.

4. Ρώτα πράγματα κι εσύ, δείξε ενδιαφέρον. Μη δείχνεις κομπλαρισμένη και τυπική, να συμμετέχεις στη συζήτηση κάνοντας ερωτήσεις και δείχνοντας ενδιαφέρον. Μην κάθεσαι απλά να απαντάς ό,τι σε ρωτάνε. Ναι ρώτα και πράγματα που ήδη ξέρεις, αυτοί δεν το ξέρουν ότι τα ξέρεις.

5. Προετοιμάσου για αδιάκριτες ερωτήσεις. Κι όμως, κάποιοι άνθρωποι επηρεασμένοι από το ενδιαφέρον τους για το παιδί τους και τις συναναστροφές του, μπορεί να ξεφύγουν. » Τα βγάζουν πέρα οι γονείς σου; Δύσκολα ε; Και εσύ γιατί δε δουλεύεις τότε; Δε σε πιέζουν;» Ό,τι θέλουμε κάνουμε στο σπίτι μου μαντάμ!

6. Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για το αν σε συμπαθούν. Και μη φρικάρεις αν δεν τους βλέπεις ενθουσιασμένους. Αγχώνονται κι αυτοί, μη νομίζεις. Μετά από μερικές φορές που θα βρεθείτε θα έχουν και θα έχεις ολοκληρωμένη εικόνα. Α και μετά τη συνάντηση μη ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα, δηλαδή να ψαρεύεις το αγόρι σου για το τι είπαν για σένα οι γονείς του — αν περίμενες να σου πει » τελικά δε σε πολυσυμπάθησαν μωρέ» αδίκως το περίμενες (χμμ καλά αυτό το τελευταίο παίζεται!).

 

Tα καλύτερά μας σήμερα:

sxeseis

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: