Υλικά
- 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- ελάχιστη ζάχαρη
- χλιαρό νερό
- τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι,την ζάχαρη, το αλάτι,το λάδι,σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ,προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καφτό κόβει η μαγιά,ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά .Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μίγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ,προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθετε.Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανα συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.
Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα .
Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα ,το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε ,όπως στην αρχή και το ξαναπλάθουμε για να πάει η φέτα παντού .Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα .Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά, σε πιάτο
Καλή όρεξη !!
Originally posted 2016-11-28 16:51:21.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό