Τιραμισού με άρωμα μαύρης μπύρας


Ο συνδυασμός μαύρης μπύρας, σοκολάτας και μασκαρπόνε δίνει ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα σε αυτή την εναλλακτική βερσιόν του αγαπημένου ιταλικού γλυκού.

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη μπύρα τύπου stout
  • 9 μπισκότα σαβαγιάρ
  • σκόνη κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές, για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις.

Αδειάζουμε τη μπύρα σε ένα ρηχό μπολ και βουτάμε για λίγο τα μπισκότα γυρίζοντάς τα μία φορά (δεν τα αφήνουμε στη μπύρα πολλή ώρα για να μη διαλυθούν).

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια σφιχτή στρώση στον πάτο κάθε ατομικού ποτηριού ή κυπέλλου, σπάζοντάς τα σε κομμάτια αν χρειάζεται. Με ένα κουτάλι, απλώνουμε λίγο μασκαρπόνε από πάνω και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή και ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με κακάο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες πριν τα σερβίρουμε.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: