Το αγαπημένο γλυκό των παιδιών: Τηγανίτες με μέλι και σταφίδες

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι χωρίς γλουτένη νιφάδες βρώμης¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1½ φλιτζάνι γάλα3 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι2 αυγά1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια¾ φλιτζανιού σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέστε τις σταφίδες και αφήστε να ηρεμήσει για 10-15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο βούτυρο και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας από το χυλό στο τηγάνι και ζεσταίνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο μείγμα, βάζετε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και σερβίρετε με μέλι και έξτρα σταφίδες.

Πηγή: news.gr

syntages

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: