To απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της Nutella – Εσείς δοκιμάσατε το cheesecake με μους σοκολάτας;

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα γάλακτος, το cheesecake με μους Nutella είναι το γλυκό των ονείρων σας.

Εύκολο, απολαυστικό και οικονομικό, το γλυκό αυτό ξετρελαίνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είστε έτοιμοι να μπείτε στην κουζίνα;

Υλικά για 12 μερίδες

Για τη βάση

  • 30 μπισκότα τύπου πτι — μπερ
  • 60 γραμ. βούτυρο

Για τη μους και το γαρνίρισμα

  • 650 ml κρέμα γάλακτος για τη μους και 350 ml για το γαρνίρισμα
  • 460 γραμ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • 120 γραμ. ζάχαρη για τη μους και 40 γραμ. για το γαρνίρισμα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 15 κουταλιές της σούπας Νutella

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με τα μπισκότα, αφού πρώτα τα θρυμματίσουμε στο μπλέντερ. Τα μοιράζουμε στα 12 ποτηράκια γλυκού, «πατικώνουμε» το μείγμα με ένα κουταλάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη μους.

Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει αρκετά. Προσθέτουμε 90 γραμμ. ζάχαρ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα 650 ml κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε 90 γραμμ. ζάχαρη και τις  2 κουταλιές κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει αφράτο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το Philadelphia,  τα 30 γραμμ. ζάχαρης που μας έχουν μείνει και ανακατεύουμε με το μίξερ .Προσθέτουμε τη Nutella και τις βανίλιες και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.

Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του Pliladelpia, της ζάχαρης και της Nutella και το ρίχνουμε στο πρώτο μας μείγμα με την κρέμα γάλακτος που έχουμε βάλει στην άκρη.

Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο μισό και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πετύχουμε τη μους. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.

Μοιράζουμε τη μους στα 12 ποτηράκια που έχουμε βάλει στο ψυγείο και προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω. Βάζουμε ξανά τα ποτήρια στο ψυγείο για 1,5 ώρα.

Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος που μας έχει μείνει (τα 350 ml για το γαρνίρισμα) και τα 40 γραμμ. ζάχαρης μέχρι αυτή να λιώσει, να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 ποτήρια και αν θέλουμε στολίζουμε με φουντούκια, κομματάκια σοκολάτας ή φράουλες.

Πηγή:koolnews.gr

Originally posted 2016-04-20 18:00:21.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: