Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το κρασί μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην απορρόφηση λίπους. Το 2015, τρεις μελέτες διαπίστωσαν ότι το ελλαγικό οξύ, μια χημική ένωση με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βρίσκεται στα
κόκκινα σταφύλια και το κρασί, είναι αποτελεσματικό στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης με αποτέλεσμα τη μείωση της συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ (σε εργαστηριακές μελέτες που έγιναν σε ποντίκια).
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2013 στο Journal of Physiology and Biochemistry κατέληξε στο συμπέρασμα ότι
η συνέχεια στο krasiagr.com
seleo.gr-Ygeia