Εύκολο, ελαφρύ και νηστίσιμο.
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
- 1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. κακάο
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Originally posted 2015-11-02 09:00:38.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό