Υλικά
1 φυτική συνταγή 500γρ (κρύα απο το ψυγείο)
1 γάλα ζαχαρούχο
1 βανίλια
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
1. Με μίξερ χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μίγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μίγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
3. Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξή
Υλικά για διάφορες γεύσεις:
Για γεύση σοκολάτας.
- 4 με 5 κουτ. σούπας κακάο
- 4 με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας.
Για γεύση καραμέλας. (υπέροχο)
- 6 κουτ. σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
- 5 με 6 κουταλάκια τούτι φρούτι (φρουί γλασέ, έτοιμα ψιλοκομμένα γλυκά κομματάκια φρούτων)
Για γεύση φράουλας.
- 100 γραμ. έτοιμο σιρόπι φράουλας
- ή μαρμελάδα φράουλα
Για γεύση στρατσιατέλα.
- μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα
- μισό φακελάκι τριμμένη κουβερτούρα.
- 5 βανίλιες
Για γεύση μόκα.
- 3 κουταλάκια nes cafe διαλυμένο σε λίγο ζεστό γάλα από αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή αφοί το κρυώσουμε καλά.
Για γεύση μέντας.
- 2 με 3 σφηνάκια λικέρ μέντας, μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο, ( αν δεν έχετε ανακατέψτε σε συνδυασμό λίγες σταγόνες μπλε με κίτρινο και θα βγει πράσινο)
Για γεύση μαστίχας.
3 με 4 κουταλάκια σκόνη μαστίχας.
Και πολλές ακόμα παραλλαγές. Φαντασία χρειάζεται…
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό