Τον αγαπάς ακόμα; Χώρισέ τον χωρίς να τον πληγώσεις

Έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή σου που ενώ αγαπάς πολύ τον σύντροφο σου, δεν είσαι πλέον ερωτευμένη μαζί του. Ψάχνεις τρόπους να βάλεις τέλος σε αυτή τη ; Δες εδώ πως να χωρίσεις μαζί του ανώδυνα!

Ότι και να πούμε δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να χωρίσεις κάποιον που αγαπάς και σε αγαπάει, μπορείς όμως να το κάνεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Τι θα πρέπει όμως να κάνεις και τι να πεις, ώστε να μην καταστρέψεις την εικόνα που έχει για σένα;

Πώς να χωρίσεις ανώδυνα από τον σύντροφο σου

Υπάρχουν κάποια βασικά βήματα, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να το πάρει ο σύντροφος σου όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Το βασικό είναι ότι θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν θέλεις να τον πληγώσεις, αλλά να τον βοηθήσεις να προχωρήσει, με την καλύτερη ανάμνηση από την σχέση σας.

Επίσης, απέφυγε το κλισέ “Θέλω να μείνουμε φίλοι”, εκτός και αν είσαι 14 χρονών που ναι αυτό όντως μπορεί πολύ εύκολα να γίνει. Για να δούμε όμως ποιά βήματα θα πρέπει να ακολουθήσεις!

Να είσαι σίγουρη για την απόφαση σου

Πριν κάνεις το οτιδήποτε θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι θέλεις πραγματικά να το κάνεις. Απέφυγε τις αποφάσεις της στιγμής και αν δεν είσαι σίγουρη πάρε τον χρόνο σου, πριν κάνεις μια βιαστική κίνηση.

Επίσης, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για την πιθανότητα ότι ο σύντροφος σου θα νιώθει πολύ πληγωμένος,  για να μείνετε φίλοι, τουλάχιστον στην αρχή.

Ένα βασικό λάθος που κάνουν πολλές από εμάς είναι ότι δεν χωρίζουν απλά για να μην μείνουν μόνες ή ακόμη και επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν τον άλλο.

Ο μπορεί να φαίνεται σκληρός, αλλά το να συνεχίζεις να είσαι με κάποιον που δεν είσαι ερωτευμένη πλέον, είναι ακόμη χειρότερο.

Λάβε τα μέτρα σου

Εάν ζείτε μαζί, ξέρεις ότι μετά τον χωρισμό θα πρέπει να αποφασιστεί το ποιος θα φύγει από το σπίτι και το ποιος θα μείνει.

Αν περιμένεις από τον σύντροφο σου να μετακομίσει, θα πρέπει να του δώσεις τον απαραίτητο χρόνο ώστε να βρει κάποιο άλλο σπίτι, ενώ εσύ θα πας κάπου αλλού για να μείνεις κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Μπορείς να ρωτήσεις τους γονείς ή τους στενούς σου φίλους εάν μπορείς να μείνεις μαζί τους για λίγες ημέρες.

Αν όμως δεν ζείτε μαζί, αλλά βλέπεστε καθημερινά στην δουλειά ή την σχολή, τότε θα πρέπει να εξετάσεις το κατά πόσο μπορείς να αλλάξεις το πρόγραμμα σου.

Αν νομίζεις ότι το να βλεπόσαστε σε τακτική βάση πρόκειται να κάνει τον χωρισμό σας πιο δύσκολο, τότε θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να αποφεύγεις τις συναντήσεις.

Επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για να του το πεις

Ποτέ δεν πρόκειται να είναι η τέλεια στιγμή για να χωρίσεις με τον άνθρωπο που αγαπάς, υπάρχουν όμως σίγουρα κάποιες καταστάσεις που θα πρέπει να αποφεύγεις. Μεταξύ αυτών είναι και οι ακόλουθες:

Όταν ο σύντροφος σου περνάει μια προσωπική κρίση, όπως τον θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειας του, τη διάγνωση μιας ασθένειας, ή ακόμη και την απώλεια της θέσης εργασίας.

Αν αυτός είναι στη μέση μιας κρίσης, θα πρέπει να αφήσεις να περάσει λίγος χρόνος προτού να τον χωρίσεις, ώστε να μην τον διαλύσεις ψυχολογικά.

Ποτέ μην τελειώσεις μια σχέση στη θερμότητα στιγμή, δηλαδή στη μέση ενός καυγά, διότι μπορεί να καταλήξεις να πεις πράγματα που δεν νιώθεις πραγματικά και τα οποία θα μετανιώσεις μετά.

Επίσης, μην του ζητήσεις να χωρίσετε μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Εάν επιλέξεις να χωρίσει μαζί του μπροστά σε άλλους, να βρεις τουλάχιστον ένα ήσυχο τραπέζι ή μια γωνία για να ξεκινήσεις την κουβέντα.

Να θυμάσαι πάνω απ’ όλα ότι ένας ή και οι δύο σας μπορεί να γίνετε πολύ συναισθηματικοί, άρα θα χρειαστείτε τον χώρο σας.

Τέλος, μην το κάνεις ποτέ μέσω μηνύματος, e-mail, ή τηλεφώνου. Αν αγαπάς πραγματικά τον άλλο, τότε του οφείλεις να το συζητήσεις μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο.

Προετοίμασε τον για την συζήτηση

Με άλλα λόγια μην προσπαθήσεις να του το πεις μέσω μιας άλλης συζήτησης ή διακόπτοντας τον από την παρέα του.

Βρες την κατάλληλη στιγμή και τράβηξε το σύντροφό σου σε κάποιον ιδιαίτερο χώρο και να πες του “θέλω να σου μιλήσω” ή “Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε.”

Μπορείς επίσης να τον προετοιμάσεις με ένα μήνυμα στο ψυγείο ή ακόμη και στο κινητό του. Αυτό θα του δώσει αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμαστεί συναισθηματικά για μια αρκετά σοβαρή συζήτηση.

Να είσαι ειλικρινής, αλλά όχι σκληρή μαζί του

Στον καθένα μας αξίζει να γνωρίζει την αλήθεια, αλλά την ίδια στιγμή, υπάρχουν και κάποια πράγματα που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να βλάψουν μόνο τα συναισθήματα του συντρόφου σου χωρίς κανένα εποικοδομητικό σκοπό.

Με το να είσαι ειλικρινής μπορεί να τον βοηθήσεις να προχωρήσει πιο γρήγορα, αντί συνεχώς αναρωτιέται γιατί τελικά χωρίσατε ή τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά.

Φυσικά θα πρέπει να βρεις έναν ωραίο τρόπο για να ασκήσεις την κριτική σου. Αν αγαπάς αυτό το άτομο, τότε θα πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια να του δείξεις σεβασμό. Για παράδειγμα, αντί να του πεις ” δεν σε βρίσκω πλέον ελκυστικό», πες του «δεν αισθάνομαι πλέον ότι υπάρχει κάποια χημεία μεταξύ μας.”

Τέλος, θα πρέπει να τον καθησυχάσεις ότι ακόμα τον αγαπάς και ότι νοιάζεσαι για εκείνον. Αυτό θα τον βοηθήσει να βιώσει τον χωρισμό σας όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

 

sxeseis

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: