Υλικά
- Ότι λαχανικά θέλετε εσείς , καρότο κουνουπιδι σελινοριζα ραπανάκι πιπεριές αγγουράκια κ.α.
- 1 λίτρο νερό
- 1 λίτρο λευκό ξύδι
- 3 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
- 1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο
Εκτέλεση
.Αποστειρωνουμε καλα τα βαζα μας και τα καπακια μας!!!
Πλενουμε δυο φορες καλα τα λαχανικα μας σε αλατισμένο νερό!!
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, την ζάχαρη ,την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες!!Τα βράζουμε για 5 λεπτά!!
Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά ,και προσθέτουμε το ξυδόνερο αφού είναι χλιαρό έως κρύο να τα σκεπάσει μέχρι επάνω,προσθέτοντας στο τέλος και λίγο λαδάκι!!Κλείνουμε καλά για ένα μηνά!!!
Καλή επιτυχία !!!
Αν δεν το θέλετε πικάντικο και καυτερό μπορείτε να αντικαταστίσετε την πιπερίτσα με 3-4 κόκους πιπεριού.
Gogo Samiou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό