Τούρτα black forest


Υλικά

Για την κρέμα βύσσινο

  • 2 κονσέρβες βύσσινα σε σιρόπι
  • 1 κούπα σιρόπι από τα βύσσινα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για τη σαντιγύ

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , παγωμένη
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι

  • 1/2 κούπα σιρόπι από τα βύσσινα
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ποτό (εγώ χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ βύσσινο)

Για τη γκανάζ (προαιρετικά)

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κίνησεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα γιατί μας ενδιαφέρει να μείνει ο αέρας που έχει μέσα το μείγμα.
  • Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2 ή 3 οριζόντιους δίσκους.

Για την κρέμα βύσσινο

  • Σουρώνουμε τα βύσσινα.
  • Μετράμε 1 κούπα από το σιρόπι τους, (κρατάμε το υπόλοιπο στο πλάι) και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα (κρατάμε μερικά βύσσινα για το στόλισμα της τούρτας).
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαντιγί

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη), σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει αφράτη.

Για το σιρόπι

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και αφήνουμε  να πάρουν μία βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το στήσιμο

 ΑΝ εχετε 3 πάτους παντεσπάνι!

  • Βάλτε σε μια πιατέλα ένα πάτο παντεσπάνι και βάλτε 1/3 απο το σιρόπι κουταλιές σιρόπι, προσθέστε από πάνω όλη την κρέμα βύσσινο.
  • Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίστε το με το μίσο σιροπι που σας έχει μεινει και προσθέστε λιγο λιγοτερο απο τη μισή σαντιγί.
  • Βάλτε και το τρίτο παντεσπάνι, πατήστε το ελαφρά με τα χέρια σας να ισιώσει η επιφάνειά του και σιροπιάστε το, καλύψτε το όλο με τη σαντιγί.

ΑΝ εχετε 2 πάτους παντεσπάνι. (μπορεί αν δεν έχετε μικρή φόρμα να σας βγει πιο λεπτό το παντεσπάνι οπότε να μην μπορέσετε να το κόψετε στα 3)

  • Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι κατω κ το σιροπιάζετε με το μισό σιρόπι. κάνετε ενα κύκλο περιμετρικά με σαντιγύ κ στο εσωτερικο του ρίχνετε τα 2/3 απο την κρέμα βυσσινο.
  • Βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι το ποτίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι κ καλύπτετε τα πλαινά τοιχώματα της τούρτας με σαντιγύ κ κάνετε πάλι γύρω γύρω απο το πάνω παντεσπανι ενα κυκλο με σαντιγύ (όπως στην φωτογραφία).
  • Μέσα στον κύκλο βάζετε την υπολοιπη κρέμα βύσσινο.

Tip

Αν θέλετε το γλυκό πιο σοκολατένιο τότε μπορείτε να βάλετε τη γκανάζ πάνω σε κάθε παντεσπάνι αφού έχετε ρίξει το σιρόπι..


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: