ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 6 αυγά ίδιου μεγέθους θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο απαλά να μην βγει ο αέρας,λίγο αλάτι και τέλος το ξύσμα!Το τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση!!!!
ΚΡΕΜΑ:
- 4 κούπες γάλα φρέσκο
- 1/3 κούπας ζάχαρη(5 κουταλιές της σούπας)
- 1 βανίλια
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε κορν φλαουρ, αλεύρι διαλυμένο σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια, ξύσμα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Αφήνουμε να κρυώσει!
ΣΙΡΟΠΙ:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- μισό χυμό λεμονιού
Βράσιμο 3 λεπτά
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σιροπιάζουμε το πρώτο πάτο,ρίχνουμε την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο σιροπιάζουμε!!
Χτυπάμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,και λίγο χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής!
Τοποθετούμε πάνω και γύρω!!Αφήνουμε όλο βράδυ στο ψυγείο!
ΤΑΨΙ: 26-28 εκατοστά!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό