Υλικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
- 500ml γάλα φρέσκο
- 4 κουταλιές σούπας κακάο
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 συσκευασίες Morfat Creamy ή 500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
- 4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
- 6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
- 6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
- 1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merent ή Nutella)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ..
Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κ.σ.).
Χτυπάμε την Morfat Creamy ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα,τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας
και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα — πραλίνα – σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ για να «δέσει».Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό