Μία γλυκιά απόλαυση από τη Βιέννη
Υλικά
Για την επικάλυψη:
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
- 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την τούρτα:
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά. Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.
- Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ρυθμίζοντας την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό.
- Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σοκολάτας. Ανακατεύουμε.
- Στο τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με το μείγμα.
Originally posted 2015-12-18 17:07:52.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό