ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΑΦΡΑΤΗ,ΓΛΥΚΕΙΑ,ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ!!!
Κάνουμε ενα παντεσπανι.
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατεψουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,1 βανίλια,κοσκινισμένα και τα ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!
Οποτε το τοποθετούμε σε τσερκι 28cm και το ψήνουμε για 25 λεπτα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα!
Όταν κρυώσει πολύ καλά το κόβουμε να έχουμε δυο πατους!
Κάνουμε και ενα ΣΙΡΟΠΙ:
1 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ τσαγιού ζάχαρη, με 1 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ τσαγιού νερό βράσιμο 3 λεπτα!
Κάνουμε και.μια κρεμα.
1 κιλό γαλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Οποτε συναρμολόγηση όλα κρύα!
Παντεσπανι,σιροπιασμα,κρέμα,παντεσπανι,σιρόπιασμα,σαντιγί,!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com