Ενα γαλακτομπούρεκο με τόσο γλύκα !!! Τραγανό και τόσο εντυπωσιακό !!!
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 φύλλο Βηρυτού !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1+ 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 700 ml γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 2 βανίλιας
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 250 γραμμάρια βούτυρο για το άλειμμα φύλλων!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
- φλούδα λεμονιού
- 1 κουτάλια.χυμό λεμονιού:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα!
- Βράζουμε 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!
- Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι την ζάχαρη τις βανίλιας το ξύσμα και το χυμό και τα ανακατεύουμε!
- Παίρνουμε.τα αυγά και τα χωρίζουμε ασπράδια/κρόκους!
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα!
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους!
- Ενώνουμε απαλά.μαρέγκα/κρόκους!
- Αδειάζουμε το μείγμα απαλά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
- Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μόλις πήξει κατεβάζουμε!
- Ανοίγουμε τα φύλλα κόβουμε σε.λωρίδες βουτυρώνουμε τρεις λωρίδες παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα και τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου ρολλάρουμε και συνεχίζομαι την ίδια διαδικασία!
- Τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς αφού τα περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο!
- Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!
Επαγγελματική συνταγή απο geosx21-Cookpad και δική μου εκτέλεση !!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό