Υλικά
- 1 κιλό φλούδα καθαρισμένη
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2,5 ποτήρια νερό
- χυμό λεμονιού
- αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζω το πράσινο μέρος αφήνοντας ελάχιστο κόκκινο
Βάζω σε ασβεστόνερο για 2-3 ώρες. (1-2 κ.σ. ασβέστη)
Ξεπλένω καλά
Ζεματάω 3 φορές
Μετά στο ξινό με νερό για 1-2 ώρες
Φλούδες στην κατσαρόλα και ζάχαρη στο ψυγείο
Την επόμενη προσθέτω το νερό και βράζω
Αφήνω για 24 ώρες στην άκρη και μετά το βράζω μέχρι να δέσει προσθέτοντας το λεμόνι και την αρμπαρόριζα
Eleni Tsikourona
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό