Υλικά
- 5 κιλά αλεύρι σκληρό
- 3 κιλά γάλα
- 2 κουταλιές τις σούπας αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γάλα και το αλάτι .
Φτιάχνουμε όλο μας το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια τα τοποθετούμε σε αεριζόμενο ζεστό μέρος να ξεραθούν σκεπάζοντάς τα με ένα σεντόνι ή τούλι .
Δεν ξεχνάμε να τα γυρίζουμε για να ξεραθούν σε όλες τις πλευρές καλά.
Αναλόγως το μέγεθός τους, την θερμοκρασία τα ζυμαράκια στεγνώνουν σε 2-3 ημέρες.
Δεν χρειάζεται να ξεραθούν εντελώς, ας είναι και λίγο μαλακά για να τρίβονται ευκολότερα.
Αφήνουμε να στεγνώσεικαι πολύ καλά αν θέλουμε ομως και τρίβουμε στο μούλτι σε λίφες στροφές !
Για ξυνό τραχανά μπορείτε να βάλετε όποιο ξυνόγαλα η γιαούρτι σας αρέσει .
Αναστασία Γάτου-Αναγνώστου
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό