Τραχανάς σπιτικός γλυκός !!!

Υλικά

  • 5 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 3 κιλά γάλα
  • 2 κουταλιές τις σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γάλα και το αλάτι .
Φτιάχνουμε όλο μας το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια τα τοποθετούμε σε αεριζόμενο ζεστό μέρος να ξεραθούν σκεπάζοντάς τα με ένα σεντόνι ή τούλι .
Δεν ξεχνάμε να τα γυρίζουμε για να ξεραθούν σε όλες τις πλευρές καλά.
Αναλόγως το μέγεθός τους, την θερμοκρασία τα ζυμαράκια στεγνώνουν σε 2-3 ημέρες.
Δεν χρειάζεται να ξεραθούν εντελώς, ας είναι και λίγο μαλακά για να τρίβονται ευκολότερα.
Αφήνουμε να στεγνώσεικαι πολύ καλά αν θέλουμε ομως  και τρίβουμε στο μούλτι σε λίφες στροφές !

Για ξυνό τραχανά μπορείτε να βάλετε όποιο ξυνόγαλα η γιαούρτι σας αρέσει .

Αναστασία Γάτου-Αναγνώστου

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: